Thursday, March 7, 2013

Penangan

.
 
Assalamualaikum =)
 
 
Lamanya tak update...fikiran kacau bilau pasal kes kat Lahad Datu sampai nak buat entri hepi sikit terkenang orang kat sana...padam...tak jadi publish. Sampai gitu la kesannya....huhu...Bukan takmo komen apa-apa....tapi terlalu banyak spekulasi gitu gini buat bertambah 'semak'. Oh Malaysia tanah airku....doa je lah yang boleh aku kirim setakat nih... :'(
 
 
*****************************************************************
 
 
 
 
Semalam pergi check up 30 minggu. Pejam celik  dah 30minggu yuuuuu~
 
 
Hb : 13.0 (still cantik...hepi!)
Berat : 65.2 kg (total naik setakat ni 11.10 kg - what???)
B/p : 95/69
Tinggi rahim : 30cm
 
Semalam jugak minum air gula, semalam jugak cucuk kancing gigi kali kedua. Kiri kanan atas bawah tangan aku bercucuk. 4 kali cucuk ok...redha je lah. Menunggu pulak dari pukul 7:45am sampai nak dekat pukul 1pm...kalau bercucuk tanam kat farmville ntah berapa kali harvest dah -.-*
 
Air gula? Kali ni aku mengelat. Tak minum sampai habis dah...nurse ralit sikit, aku tuang air gula aku dalam cawan2 air gula yang bersusun untuk mommy2 lain minum...hahahahahahaaa....gelak jahat ok! Ntah apa result aku malas dah nak fikir.
 
***********
 
 
Sejak akhir-akhir ni aku terasa makin manja pulak dengan Fendy. Ntah tak tahu la nak kata makin manja ke, makin mengada-ngada ke, makin malas ke. Nak melepek je kat dia. Dia gi mana-mana pun rasa nak ikut bontot je..haha....tidur malam pun dah kuat merengek sekarang. Yela, aku cakap pasal aku, bukan pasal baby. Mak baby ni yang kuat merengek tido malam sekarang. Perut gatal, kaki cramp, perut senget sebelah, lapar....
 
 
Paling tak boleh blah, ada sekali tu aku terjaga. Kejut Fendy.
 
Dia tanya "kenapa yg, kaki cramp ke?" --> dah ready nak urut kaki.
 
 
 
Aku jawab?
 
"Tak...teringin nak makan kek lumut..."
 
-.-*
 
 
MasyaAllah. Penangan Bujal matcham matcham.
 
 
nin dia kek lumut. hurm.
.
 

29 comments:

♥cikmOt♥ said...

adoi mummy to be ni...macam2 teringin kan...akak lak tak sabar...lepas ni gambar si kecil penuh kat blog munna ni...

happy for you dik

Ujie said...

Smpai 4 kali cucuk..adoi!

Kek lumut..tak penah tau pulak.

Daddy Ziyyad said...

wwooooiitttt!!! mana boleh mengelat minum air gula tu!!! nak report kat misi tu! hahaha

kek lumut bujal menjadi idaman..keh keh keh

:: Mrs.Eady :: said...

err...biase ku mengandung naik 20kg..

Kakcik Nur said...

Dapat tak kek lumut tu? :)

Amanda Suria said...

dah sebut kek lumut tu...kena cari eh...hehehe...lawak..bangun tgh malam teringin kek lumut...

SarahSyafiq said...

first time dgr nm kek ni.air gula memang tak larat nak minum.huhu

Cik Puan Rara said...

amboiii,berani ngelat eh.hehehe.alolo best lah hubby dekat.leh manja2.kalo rara dulu buat sume sendiri lah.

Cik Eka said...

hahahahahahaha
kek lumut tu sedap..

eka penah makan...

malam2 terjaga nak kek lumut

aizamia3 said...

janganlah baby kuat merengek nanti.. kalau tak.. susah ibunya.. ;)

ha.. report kat nurse tu nanti.. ;)

Lynn said...

Takpe..time ni je la nak mengada berlebih-lebihan..sok2 baby da kuar daddy dah sibuk urus baby kan..hehe

sudipVSsenduk said...

anak pertama dulu, pukul 1 pagi nak makan aiskrim trafic light Mat Kool.

zie-shah-zie said...

kek lumut macamana?dok tengok si bujal tu post gambaq macam best je

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

heheh... leh kejut fendy tgh tidor ye gara2 kek lumut... sabar jelah.. hehe..

Ummiarissa Mahdi said...

suami kena carikkan tu...nanti meleleh air liur baby...ha ha ha ...

norhidana miswan said...

heheheh sian mak2 lain yg minum air gula pas munn tu tau, mintak2 sume nyer terus ok sampai bby kuar

takpe manja2 ngn laki sndiri, dia pun tpaksa redha je kan, dulu akak time edy ada mule lah skit kaki lah cramp lah, gatal bdn lah... tp bile dia outstation ok je tido time mlm hehehhe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah memang melumut hijau warnanya Munna... mengancam tengok tu :D

Kakzakie said...

Ya Allah... kesiannya Fendi sabar betul kerenah isteri - ala ujian kecik aje tu Fendi..

diana said...

tak pe manja2..nanti ada anak nk manja selalu pun tak sempat..hehe

Murni Alfathunnisa said...

famous betul kek lumut tu sekarang ni ye..tak pernah rasa lagi...

Dinas Aldi said...

Memang tepat sekali nama kek lumut tu, betoi2 hijaunya macam lumut.

Weh Mun, boleh pulak main ngelat2 camtu, noti nih! :D

Tihara said...

hoh ingat teringin nak makan lumut..kek lumut akk pun tak bese makan...ngidam sekaki lah :)

Puan Kutu said...

sabo jer la fendi ekk melayan kerenah org mengandung.haha..

~najwa~ said...

Owh.haha. saya pun mengelat jugak minum air gula....siap bubuh perisa sirap. Adela taste sikit disitu. Wakaka. (Kalau patient tak bole wat cem tu. Ekeke)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

Haha..dasyat mlm2 ngidam kek lumut..dila msuk 29 mnggu nih dh xngidam..tp manja nk duk je sblh hubby tu mmg dr awal pregnant lg..g mna2 ikut je dia..:)

mas saari said...

tak lama dah tu... moga selamat semuanya

Ecah Ecot said...

1st time dengar kek lumut...mcm sedap jek...=____=

Ieta Mat Saad said...

hehe... merengek le... pnglaman sy, ms preggy kuat merengek, anak ke 3, suka naw merengek. Br sy tau, rupanya, apa yg kita buat ms preggy, akn jd prangai anak tu. sobar je la...

Ieta Mat Saad said...

done follow blog sempoi tp berinfo ni ^_^

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat