Monday, December 10, 2012

Bukan sesuatu yang indah, bila hak kita dinafikan..

.
 
Assalamualaikum..
 
 
Saban waktu...hari demi hari aku lalui hari-hari yang janggal.
Awkward.
 
Senyum, sekadar menutup lara dihati.
Status melonjak gembira diFB...percayalah..itu hanya mengaburi mata-mata mereka yang mengdengki...
 
Hakikatnya..hati aku remuk redam.
Aku tak pandai berbasi-basi.
Bukan juga aku untuk cakap berulang kali.
 
 
Air mataku merembes lagi....
 
 
Tolonglah...
Izinkanlah...
Berilah aku peluang.... :'(
 
 
 
Aku tak minta banyak..
Aku cuma mahu menjadi ISTERI.....
 
 
 
 
.

21 comments:

gadisBunga™ said...

kadang tu cakap direct pun bagus jugak. hu~

Dinas Aldi said...

Mun, napa ni..sedih baca :(

zie marziah said...

sabar la..istighfar banyak2..kalau marah sangat duduk diam2 tarik nafas panjang2..anything msg me k

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures said...

setuju dgn GB, ckp direct lagi mudah.

sabar ya muna :)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak tak tahu apa sebab musababnya. apapun, kuatkan semangat, teruskan usaha menjadi isteri yg baik. akak yg dah kawin 13 thn pun, kengkdg tu rasanya belom boleh menjadi isteri yg betul2 sempurna, perfect dari segala segi. kita ni manusia biasa, ada cacat celanya. take care, be cool ok, sentiasa berdoa semoga dipermudahkan segalanya, insyaallah

*SiRibenMerah said...

terasa shahdu di hati ini..
kenapakah? marilah berkongsi rasa agar jiwa tuh tenang sket..

*hugs n kisses*

Tihara said...

as salam

siapa yang dengki tu..sepatutnya sesama kita mendoakan dan mensyukuri kebahagiaan orang lain..take care jgn stress2 sgt k :)

Ummiarissa Mahdi said...

seperti ada masalah je...harap bersabar..

citarasa rinduan said...

munna..

tamo sedihhh..
sis turut terluka juga...


nanti syer lagi ya dik..harap tabah. org preggy mmg cepat sedih

MAY said...

NP HANG NI..MEH LA CITE..KAT FB AK.XKAN DEPA LG KOT..DA PINDAH KOT KAN..KE OPISMET?

*AK BKK FB ..TP TAK SMPT NK TGK SGT.SLL KLU KO TGK ENTRY BARU TU, AK UPDATE TGH MLM DR UMH..RELA TIDO LMBT DEMI BLOG KU..HUHU..TUPUN DIRECT HP..TAKDE EDIT PIC MCM DL2 LAGI..AK BERCDG NK UP LAGI PASAL SHAKLEE..TP KEADAAN TAK MENGIZINKAN..HUHU..BYK HARI DAH PENDAM PERASAAN NAK UPDATE ENTRY PASAL ESP TP TAK KESAMPAIAN.HUH..

ariana said...

Ada masalah ke mun..jgn fikir Sgt..takut jejas kesihatan mun dan baby nnti..

the malay male said...

kehidupan ada turun naiknya.

makchaq said...

Masa mengandung selalunya kita sensitif sikit, jangan fikirkan sangat..

Lagipun masa masih baru ni masa kita baru nak kenal suami dan keluarga, depa pun baru nak kenai kita, mesti ada yang janggal dimata...

InsyaAllah bila dah lama semua akan ok..

jeBateja said...

Wo...wo....hati2 ooo..tekanan akan membuatkan tekanan darah tinggi ooo...hati2...

Nursaila Norman said...

munn,be strong pls..kesian baby..nnt baby stress n sedih mcm umi dia jgk.. luahkan pada sesiapa yg munn percaya k..mslh mesti boleh selesai..senyum ye munn :)

Wak Gelas™ said...

isteri wak pon tengah balik kampung niiii.. uuuhUuu

wahida said...

bukan mudah nak jadi milik org ni mun...nak2 kita org baru yg baru masuk dlm ahli keluarga suami...dorang pulak dah bertahun2 membesar dgn suami kita...mmg kena byk belajar adat resam dorang/ cara dorang...

aku tau ko mmg isteri yg baik, teruskan berdoa...jgn putus asa ok...

Mas Zull said...

assalamualaikum munn...kesian nyer masa mengandung ni jgn sedih2 yer...:)

teratai said...

Panjatkan doa kepada Allah semoga hajat munn dimakbulkan. InsyaAllah

Ujie said...

Apapun gelodak rasa yg Mun sdg lalui, bertahanlah demi si kecil..dia mampu rasa apa yg ibunya rasa.

Insya Allah seiring dgn masa, segala yg pahit akan berganti dgn yg manis!

Puan Kutu said...

time pregnant nie benda sikit pun kita terlalu fikirkan,inikan pulak benda besar..akk nasihatkan jgn terlalu stress wapun sebenrnya ssh nak kontrol..kesian baby kt dalam perut tu..:)

bykkan bersabar,doa n cuba jgn stress

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat