Friday, June 1, 2012

Akta media baru berkuatkuasa hari ini...

.

Assalamualaikum =)


Sebelum tu, baca dulu...





Sekarang dah ada akta baru yang mana kita-kita ni pun kena berhati-hati. Orang komen 'panas' sikit tak mustahil kita pun kena. Orang pakai laptop kita, kita pun boleh kena. Kebebasan bersuara hanya tinggal sejarah la gamaknya....

Ada bagusnya, kalau boleh elakkan orang buat provokasi @ menganjing kaum-kaum tertentu (hal-hal perkauman ni kan sensitip). Tapi tak tau lah kenapa, saya nampak ini lebih kepada 'political side'. Cubaan meng'conquer' internet pulak ke?

Inilah negara yang mengamalkan 'demokrasi'. Berani kerana benar....


Tapi, bila surat khabar, TV yang sebarkan fitnah luc*h untuk tatapan UMUM tu tak kena apa pulak? Sangat 'logik'!




Psssstttt.....undang-undang duniawi je ni... (eh dah macam kak Aizamia pulak main pssstt pssstt)


.

29 comments:

kakcik said...

Mak pun rasa ianya adalah 'mainan politik' semata. :(

norhidana said...

mcm2 betul skrg nih

eLL said...

errr, entahla kan...

QueeN TerataI said...

bila dengar psl politik je dah bosan akak ni mun.. hehehehe tp x perlu risaulah sbb saya terbitkan yg baik2 ajer.. hehehehe

wahida said...

oh...pengomen aku semuanya baik2 belaka...InsyaAllah...

Lynn said...

Hmm....Hmm...Hmm...

Munna..saya dah tanya..saya refer pada 2 org ustaz..

Pendapat mereka...memang kena samak..so sebagai org yang tahu tentang anjing2 tu...dan kehiatan anjing2 tu..munna kena try sedaya upaya bagitahu pihak masjid tu nanti supaya dorang samak..untuk jaga kesuciannya okay..apa2 pssttt..kay..hehe

Munnafendy said...

@Lynn
ok3 lynn tengkiu so much. nanti sy riki2 balik pasal projek ni...bos pun senyap je, hrp2 dia tolak projek ni

Deru Ombak said...

Let's see how far it can be practiced.

Kella said...

itulah.. baru tahu ni tadi.. hummm

Asmara said...

la ye ke.. huhu.. nmpk sgt dah nak pilihnraya ek. kalau jd cik anon aci tak? haha..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

so be careful benda gini
x pasal kena tanggungjawab benda kiter x buat nnt

CaDLyNN said...

akta yg asdfghjkl.. hahahaha

Tihara said...

ya Allah sabar je la kan..Allah bersama orang2 yang sabar...

KhaiRin : anies said...

straight betul!

Nurul Akmal said...

Hai macam2 skrang.. Dah ade undang2 baru plak..

ch000tz axoera ヅ said...

baek.....akta ini hanya bakal menambahkan akta²yang sedia ada...heheh

Rai said...

setuju munna..kebebasan bersuara cuma tinggal sejarah..

miloais milo said...

setuju dgn ayata - Kebebasan bersuara hanya tinggal sejarah!

dan setuju jugak - lebih kepada political side aje ni...

kononnya nak jadik negara maju
tapi - tahap pemikiran - tak nak plak dimajukan juga!

Daddy Ziyyad said...

Mereka boleh CUBA halang , tapi kebenaran pasti muncul. Itu janji Allah.

mummY daniSha said...

hurm...politik semata mata

Nora Talib said...

mcm2 la skarang ni.....:(

-gedek! said...

tak berani lah nak komen...

haha

Akulah Pak Lan said...

Bukti pilihan raya dah dekat

Hanis MY said...

wah siap ada akta lg... harap2 takde org salah guna huhu...

anisalya said...

biasa la tu dkt2 dah pru ni. sabar je la.

aizamia3 said...

Ada baiknya juga bila akta itu dikuatkuasakan.. tapi Kebebasan bersuara hanya tinggal sejarah ---> setuju..

psstt: internet pun nak dipolitikkan..?

MAY said...

sampai kene tubuh akta pulak?hm..mcm2....

Pok Amai-Amai said...

Apo nak dikato?

maszull said...

assalamualaikum munna...mcm2 skg ni kalau betul la mcm tu bahaya juga tu kan...:)

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat