Wednesday, May 2, 2012

DIY Poodle flower color gold masam!


Assalamualaikum =)


Entry merajin kembali lagi. eheh ^______^


Kali ni saya buat bunga 3D (kemain bunga pun ada 3D dah sekarang). Saya pakai fabrik chiffon, lebihan kain baju nikah saya hari tu. Tapi tutorial saya sendiri malas nak buat, leceh....mana nak jahit, mana nak pegang, mana nak amik gambar? Kalau ada assistant ok gak kan..tapi hadoo...layan sorang-sorang je buat benda ni sambil tengok tv :)

Sebenarnya menggedik nak buat bunga 3D ni lepas tengok baju nikah Ana Dahlia,


nampak tak? nampak tak?
ok ni jelas sikit tapi takmau banyak sangat macam ni... =.=*


So for the tutorial, kindly click to,


ni Miss Poodle punya, tengok bunga je key  =P


Saya perasan ada B2B lain yang buat entry DIY bunga cik poodle ni tapi ada macam-macam versi nama..podle la, dodle la...kecian marah orang salah eja nama dia. Sebenarnya Miss Poodle yep! 


Ok, ni versi saya. Poodle flower warna gold masam.  =)





Tergelak cik poodle kalau tengok hasil bunga saya nih. Huduh semacam tak macam dia buat. Hantam saja lah! Lama-lama elok la, ye dak? =D

Beads tu saya beli dekat GM Klang. Sebungkus RM11 berat 20gram,  kalau beli 6 bungkus dapat 50% discount, so saya beli 6 bungkus dengan harga RM33. Bagi saya murah la tu berbanding beli kat kedai biasa, 5 bijik pun dah berhengget-hengget. 



Saya amik color putih size besar, color gold & biru size kecik..kelabu mata memilih, rasa nak amik semua. 


Eh, sekian cerita DIY bunga 3d saya. Melalut pulak! Haha!  =)

37 comments:

Cik Saila said...

xtau kenapa saya still xmenjadi bt bunga poodle ni.. huhuhu!
last2 sy buat bunga 3D lain utk baju resepsi saya..tp still sedih kenapa xberjaya bt bunga poodle ni..huhuhuhu :(

Saya Disini said...

cntiknye

Daddy Ziyyad said...

kalau nak kelainan, cuba tepek bunga betul pulak! ahaha..

Munnafendy said...

@Cik Saila

aloo sama la,ada satu jenis 3d flower tu sy buat tak jadi2..yg ni jadi pulak..hihi


@saya disini
tq3


@daddy ziyyad
tak smpai ke petang hbis 'layu' baju sy doc! =D

LiNda said...

cantiknye..letak kat baju memg cntik kan. Rajin mun wat sndri..nnti ajar linda ye

Cik Eka said...

cantik! hehehehe
suka la munna wat DIY semer ni

Munnafendy said...

@Linda
tgk je kat link tutorial tu..terang n jelas =)


@cik eka
hihihi...takde keje cari keja eka =)

diana said...

TAK SABAR NAK TENGOK HASILNYA NANTI..MESTI CANTIK BAJU TU..:)

Masz Sidek said...

cantik... bila dah siap nanti mesti lagi cantik... tak saba nak tengok hasilnya nanti... :)

gadisBunga said...

taruk kat baju raya atau tudung bawal pun cantik nih! tengkiu bagi idea!! :D

rasp said...

berseninya u sis...
menjadi je pada mata i...

Sharz said...

comel!!!

KITE PON NAK TRY WAT JUGAK..TUK VEIL..TAPI TAKTAU la jadi or tak.. =)

Tihara said...

ololo gebunya cik poodle...lawa bunga dia blue turqouise gitu..yg mun pun lawa jugak letak blink2 sure menjadik..dun worry :)

Sya Syazana said...

lawaaa :D

lieynanilaz said...

aduh...adakah saya akan serajin itu untuk membuatnya...haha.

Nurul Akmal said...

Mesti cantik.. pndainya Muna..

Kakzakie said...

Munn... kakak tumpang seronok sebab hasil dibuat oleh tangan sendiri. Cantik ikut mata kakak dah tak sabar nak tunggu masa Munn menggayakannya:)

TF said...

cantik..memang tangan berseni..tapi puas hati kan dapat buat sendiri..tak sabar pulak nak tgk tuan nye pakai nanti

miloais milo said...

memula buat memang lah tak berapa ok
iols gerenti le.. lepas ni makin cantuk hasilnya

|| NaFiRaa || said...

tak sabar nak tengok hasilnye.. kekeke

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sukanya tgk kerjatangan org yg rajin ni.... rindu ler nak buat kerja2 mcm ni.. skrg dah takde masa lagi dah...

mesti cun kan bila letak kat baju nikah munna nnt...

Rafflesia™ said...

ooohhh... ni ke bunga poodle ni kak? baru syieda tau... haaa... nak kne blajar la ni, nanti leh buat sendiri nak tawin nanti.. -.-

hihi

ainnoraini said...

cantik..kalau tangan tu dah berseni buat apapun menjadi...kalau mcm kakain nii..hancusss..

kakcik said...

Rajinnya anak mak ni. :)

Rafflesia™ said...

ehh lagi comment!

kak munna nak letak bunga macam baju putih tu ke? cantik sgt2.. nanti xsabar nak tengok ni..-.-

Bui Junaidi said...

CANTIKNYA..BERTUAH ADA TANGAN KREATIF NI..

anisalya said...

cantik je poodlenye. tp akak suka beads je.

Pen Biru said...

kenapalah kat utara ni langsung takde kedai manik yg borong cmtu..sepeket pun mahal gile

aimaniman said...

akak bab seni2 ni ko betul,..
time akak kawen x da bunga2, semua simple je..
tentu cantik manis lawa cun kan pengantin .. alhamdulillah...

cinnamon.com said...

baju kawin kak ada lagi,tak tahu nak bg siapa mmg tradisiol,beli kat nun India sana...mmg klasik.

norhidana said...

aritu ada gk penah akak tgk tutorial nyer tp lum kesempatan nk bt lah dik.... comel gk kn...

kristal tu munna ingt tak kedai tu nama apa kt GM klang? rasanyer cam nk pg beli stok kristal kt situ lah ujung minggu ni

Munnafendy said...

@norhidana

waduh3....tak ingat la ape nama kedai tu..sorry sgt3...ada byk kedai yg jual beads n kristal ni, tp 1 kedai ni je sy bkenan sbb kedai ni besar, byk pilihan bbanding kedai lain...sales assistant dia cantik n ramah, tng sy cakap mcm muka stacy..hihi..kedai2 lain byk indon yg jaga..

kedai lain sy tak pasti ada diskaun ke tak =.=*

sudipVSsenduk said...

cantik & kreatif.
akak cepat bosan bab jahit-menjahit ni, tak de kesabaran... hihihi

SHAHZEE said...

ok boleh tahan..kita tgk hasilnya cantik ke x nanti:)

FaRa AhMaD said...

rajin betul awak...
cantik :)

Following you...
meh singgah
http://8917fara.blogspot.com/

Unknown said...

kedai my collection trading di gmklang adalah tingkat 1-30&31; tingkat 2-120. telephone : 0333251470. banyak manik baru dan lace dah sampai..

Unknown said...

kedai my collection trading. 0333251470. banyak lace dan manik dah sampai..

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat