Wednesday, April 4, 2012

Petua serap ilmu cara anonymous

Assalamualaikum =)

Haa blog cikai ni pun ada anon tau. Jangan tak percaya. Ntah siapa gerangan dia je lah yang tahu. Untuk entry apa kaitan hari tu, cik anon ni bagi satu petua menyerap ilmu, cara dia lah kot. 




Betul la tu, letak kat celah buku teks bagi dia tumbuh dan berakar-akar. Ni la daun setawar, proses pembiakannya melalui daun, campak je kat mana-mana pun dia boleh hidup walaupun disepit dalam buku teks!


Petua anon,




OOhhhh baru ku tahu  =D
Adik-adik yang nak exam tu boleh la try ye.....risiko tanggung sendiri...hihihi



29 comments:

shiema sufian said...

Kalau mcm ni shiema sanggup, asalkan tak payah baca buku. hihi

miloais milo said...

petua rebus buku tu - sokmo aje di sebut2 - nak plak time dah dekat exam.... tapi buatnya tak...
teringin gak nak tengok - kalo2 ada yg minum air rebusan byuku! hak hak hak

LiNda said...

haha..confirm spm dapat 11 A

Daddy Ziyyad said...

hahahaha....daun setawar ni dulu mmg masa kecik2 dulu suka saya simpan kat buku, betul, nanti keluar akar

bujal X said...

saya buat sampai sekarang~~da kering pastu saya gi laminate buat penanda buku~he~~

azam said...

hahaha...rosak buku ada ler.....bukan serap ilmu

KhaiRin : anies said...

tp pastikn ada insurance utk cover hehehe

sisdee said...

mesti dia dah pnah buat hahahahaha...

kakcik said...

Silap2 sakit perut kerana keracunan! :)

CIK MAY said...

ptt la anon tu pndai...

Munnafendy said...

@shiema sufian
shiema, ko jgn menggatal cuba ye..jadi pape akak xtanggung..hahaha

mirmashi94 said...

haha . terbaikk laa tips die bagi XD . zaman kecik2 selalu simpan daun tue lam buku . lepas tue , nmpk tumbuh daun2 kecik , buat2 terkezutt ala ala "wahhhh! tumbuh daun kecik laaa" . haha . budak-budak -.-'

L said...

haha. cis.. 2 3 kali baca baru paham.. huuu

jom tambah ilmu.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

Tiramisu Fatiema said...

sy pon dulu simpan dlm buku jugak..eksited nak tengok die tumbuh akar..haha..dah besar nie..tak rajin pulak..pokok nie pon takde kat umah dah..kalau rebus tu dah jadi ubat..haha..

Kakzakie said...

Buku+daun kena rebus macam manalah jadi agaknya Munna...

Anonymous said...

minum air rebusan buku sekali seumur hidup ape salahnye ye cik mun....:p

Chik Att said...

kalaulah petua tu mujarab ..... kami dah buat tahun 80an dulu .... entah2 skrg ni dah jadi senator keh keh keh

teratak hati said...

ada ke adik2 yg nk try ni?hehe..

:: Mrs.Eady :: said...

aduhaiii..mcm mcm :)

Deru Ombak said...

Hahahah... Banyak cerita pasal rebus merebus ni Mun..
Heheh!!!!

rieda_ffya said...

hahahaaa..sy xsanggup..

mizzkechique said...

haha..dl suke giler ltk daun ni celah buku teks.. tp bkn sebab nk serap ke hape.. sbb nk tgk ia bertunas.. skang ssh nk jmpa pokok ni..

|| NaFiRaa || said...

kekekeke.. ade ke petua cam tuh~ :P

Irfa said...

kenangan sgt letak celah buku :)

dhiera said...

euw...ada orang ke yang sanggup buat ni? yeay!!! dah kata daun setawar. hikss

Puan Kutu said...

emm satu pembohongan si anon nie.dulu selalu juga org kata rebus minum air,tu cuma gurauan.klu ada yg buat betul mmg bijak sgt2.kiki

Cik FaRiZaM said...

uik minum air rebusan????? isk2.ano tu macam2 la hehehhehehe

❖ Syaa ❖ said...

Ahahaha biar betol nie akak ? K rugi tak buat mase SPM hewhew

Izan Ishak said...

hehe... sapa sanggup cuba, dipersilakanlah... bole gitu?

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat