Monday, April 30, 2012

Ahad yang padat!


Assalamualaikum =)


Dalam jam 11 pagi saya dan Fendy dah gerak dari PJ ke Jenjarom untuk majlis akikah anak kawan dia, dah setel semua, kitorang gerak pulak ke GM Klang. Cadangnya nak cari doorgift untuk wedding nanti, tapi pusing punya pusing tak jumpa jugak...yang ada pun jual dengan harga biasa, bukan dengan harga borong seperti yang diharapkan....frust rasanya..mana la nak cari tempat yang jual betul-betul harga borong?? Barang dari China, tapi maheinyeee ya amat...

Akhirnya keluar jugak dari GM dengan sekotak kerongsang untuk projek ini...jadi tak jadi belakang cerita..hihi...paling puas hati saya dapat beli beading cystal dengan harga murah sangat! Agak puas hati la berbanding beli kat kedai kraftangan biasa tu kan.

Dah setel kat GM, cari pulak kedai tayar...orang lelaki ni kalau dah pasal kereta, kita tak payah la nak berbalah...ikutkan aje lah...katanya harga rim kat Klang jauh lagi murah kat tempat lain..sepupu dia dari Penang pun gigih datang Klang nak tukar rim..murah la kot kan?




Dah berejam menunggu, turn saya pulak mencari kain kat Jakel...kali ni shoot ke Jakel Shah Alam,..dekat Uitm. Dah pusing-pusing, dapat la 14meter kain untuk katil antik mak saya tu..rasa macam terlebih banyak, hurm belasah je beli...kang kalau terlebih pandai-pandai la mak buat langsir tingkap ke ape ke kan...hihi...




Jakel tengah sale sekarang ni untuk hari pekerja..sampai bila tak tau..pi la google. Langsir yang saya beli tu harga asal rm48 semeter, untuk sale jadi rm25 semeter...kalau ikut harga asal memang baling syiling la saya nak beli ke tak...tak mampu den..

Masuk Jakel cerah, keluar Jakel dah gelap gelita...haha..tak sedar masa berlalu. Orang punya ramai jangan cerita la..nak jalan pun berlaga punggung dengan orang.....sale..sale..sale katakan..

Balik rumah, mandi terus terbongkang tidur..tak sempat dah nak cek balik berapa hengget terbang..penat...lepas ni, malam2 terisi dengan aktiviti DIY INI sebab fabriknya dah beli...wish me luck key =)


18 comments:

Diyana said...

eh2, buat cadar sendiri???

Munnafendy said...

@diyana
bukan cadar, tp langsir katil..utk katil bertiang..

Diyana said...

ooo yang itu... faham2...
hehehe

miloais milo said...

sakan shopping! hehehehe
betul kot kat klang murah
dulu pun mh hb - tukar rim kereta kat klang nun!

nur anis said...

saya pernah ikut adik laki saya cari sport rim..wahh..tensen..huhu..

jakel..saya baru shopping kain pasang hari tu..:)

Kakzakie said...

Kakak rasa katil oarg tua Munn macam katil mak-bapak kakak yg besi tiang 4 - org dulu punya tu kan memang kena guna banyak kain..

Masuk Jakel siapa saja akan rambang mata...

QueeN TerataI said...

eh.. kalau g tukar rim kereta kat klang sure munna dah lalu depan rumah Queen... ngeeee... tp kena pandai pilih kedai gak... ada yg lebih murah boleh dapat... :)

Dee said...

wah..sakan shopping eh..

Nazayiena said...

Klu pegi kedai kain msk tu terang klu klr x sah klu x dah gelap lg....

LIPISLADY said...

Sallam,

Sampai bila agaknya sale tu yee, kakmah dari pahang pun rasa nak gi sanalah..beli kain langsir, lagipun banyak pilihan disana.

sudipVSsenduk said...

wah! ahad yg padat dengan shopping... bestnya! hobi akak tu

miszatie said...

uish shopping..best nih!!
terapi diri@@.^_^

Munnafendy said...

@lipislady

kak mah, kalau tak silap sy smpai 15 mei..

diana said...

tengah berkira2 nak beli kain jugak ni..tapi jakel dengan rumah jauh la..

lieynanilaz said...

amboi....sakan soping..berbeg2 tu.

aizamia3 said...

wah.. jalan2 di sekitar Klang rupanya.. kalaulah tau, boleh singgah umah kat kat pekan Meru.. hikhikhik..

Cik Ina Do Do Cheng said...

The moral of story semakin dekat ngan hari bahgia semakinlah penat
: ) tak pelah berkorban sikit demi orang tersayang.

Unknown said...

kedai crystal murah di gmklang adalah my collection trading, 0333251470 atau 0122803334

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat