Friday, March 16, 2012

Nasihat berlagu untuk wanita...sedap!

Assalamualaikum =)

Sedaaaaapppp sangat suara dia...lembut & sayu je dengar...meremanggg..



Maksudnya (taip laju2 hihi)

Wahai saudari, jangan terpedaya hasutan syaitan
Sesungguhnya kewajiban hijab datangnya dari Tuhan kita
Yang Maha Memberi

Kita telah mendengar kata-kata ajaib
Dari saudari kita
Ungkapan mereka tidak menyenangkan tentang hijab

Mengatakan diantara pakaian yang hitam gelap
Bagaikan di ikat khemah di atas tengkuk

Kononnya,
Mereka mengajak untuk membebaskan para gadis,
Lalu di tulis tentangnya di dalam buku

Mereka melakar cara berhias
Yang kononnya tidak akan merugikan para pemuda

Wahai saudariku
Inilah lolongan pembenci umpama serigala
Maka nerakalah seburuk-buruk tempat pembalasan
Bagi orang yang zalim

Allah akan membentangkan segala kezaliman mereka
Di hari perhitungan
Dan syurgalah sebaik-baik tempat kembali.


*peace yawwwwwww!! =)

24 comments:

Ujie said...

mmg best suara dia..kalau paham, mesti meresap dlm hati.

*kalaulah tiap lelaki memberikan pesanan ni kpd pasangannya...

CIK MAY said...

lagu p?tak blh tgk pun...

me and my memoir said...

betul tu..ramai sangat dah wanita yang berpakaian tutup tapi ketat sana sini..yang bertudung tapi nampak dada ..lengan dan kaki...

ape nak jadi dengan dunia hari ni..
kiamat dah dekat dah agaknya..

azam said...

:) utk suami je la ni...maksudnya

CaDLyNN said...

ala takleh dgr pon lagu kt opis ni..balik umah nnti singgah lg..btw..bagus nasihat ni...marilah sama2 kite menjaga aurat masing2 :)

CIK MAY said...

harge utk bracess tu kat klinik pergigian kerajaan rm700 untuk bhg atas dan bwh..itu shj,..boleh bayar ansuran sehingga hbs tempoh rawatan..

bola ko buat tu, 2 je la.ko kate tak jmp foam kecik kan..its okei..no hal.. ;)
nnt kite jumpe...aku bg kad sekali..

mas saari said...

bab aurat kita kena sama2 perbaiki diri, baik lelaki mahupun wanita.. jangan hanya tau menuding jari je!

Tihara said...

Alhamdulillah akk dh tgk seblom ni, lani line dah slow..moga yg belum betudung terbukaLAH hati untuk menutup aurat..kawan2 akak yg tak bertudung masa study n keje dulu, boleh kata ramai yang dah bertudung..alhamdulillah, kita kena doakan mereka supaya terbuka hati..Insya ALLAH

redza said...

fikir-fikirkan

norhidana said...

salam...

tak dpt dgr lah lagu tuh... kt opis nih banyak yg dh di block..

sama2 lah kite beringat yek

anisalya said...

memang sedap suaranya. azfar pun terpegun kejap.

Aishah Jahirah said...

xdpt loading....baca lirik pn jd la...mmg banyak mesej dalam lagu ni..

❖ FS ❖ said...

Mantop ah hewhew best suara diaaa .

dwaty said...

kalau ada muzik mesti lagi sedap... takpe yang penting maksudnya...

Suhami Ahmad said...

balik kang atok tonton ek...skg ni x leh

miloais milo said...

kena tunggu balik karang le...
now working hours - mau kena sound plak....

KhaiRin : anies said...

wow!

cheqna said...

sangat bermakna

Picoz Shupalula. said...

Hahaha terbaik!

dhiera said...

sedap suara dia~

Puan Kutu said...

yg penting mesej yg disampaikan tu..:)

Bui Junaidi said...

MESTI RAMAI WANITA JATUH CINTA DGR SUARA DIA NI..*_*

semutsengal said...

sentap !

SHAHZEE said...

terbaik..

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat