Monday, March 26, 2012

Bihun goreng seposen

Assalamualaikum =)

Tengahari ni lunch bihun goreng, tak lalu nak makan nasi (konon). Beli pagi tadi masa otw ke ofis, kat makcik yang meniaga nasi lemak kat tepi bus stop kat area Mutiara Subang. Harganya seringgit, bukan seposen. Tambah telur goreng jadi dua ringgit. Yang penting bukan telur warna biru yang jadi baru-baru ni tau...

takde apa yang istimewa dengan bihun goreng ni..nampak biasa je

Tapi, makcik ni bermurah hati..




Mungkin makcik ni nak bersedekah senyap-senyap....




Nasib baik perasan...kalau tak, hot topic kat paper Metro esok

"Bakal Pengantin tercekik syiling 10sen"

=P


41 comments:

Masz Sidek said...

nasib baik sedar...

Lya Colours said...

hadoiiii ni mesti tengah2 bungkus, ada org bayar duit, terjatuh plak seposen
mesti dia buat kira2 untung rugi hari ni short seposen.hehe

Munnafendy said...

@lya colours
xpa2 sok pulangkan blk kat makcik tu..haha

CaDLyNN said...

aduh...ingtkn hage mihun tu seposen..nasib munna sedar..huhu

❖ FS ❖ said...

Ehehehe akak buat lawak eyh xP Habis tu habis kan tak bihun tuu ?

Munnafendy said...

@FS
tak, terus buang je..xlalu la nak makan, ntah tgn sape yg pgg duit tu sblm ni..ey..

KuNanGKuNanG said...

nasib baik xtertelan kan. camni pun leh jadi ye.

Cik Ina Do Do Cheng said...

kalau masuk perut dah garenti murah rezeki. kui kui kui. mesti masak dia pulangkan duit tercampak sekali masuk dalam bihun.

RATU QASEH SAIFUDIN said...

haha!..bole pulak kan ade seposen dalam tu..=P

CIK MAY said...

haha...ko beli la ari2...sehari seposen...sebulan da dpt collection dlm rm5..haaa..mane nak dpt?

mas saari said...

uish bahaya ni... nasib baik tak tercekik!

Pok Amai-Amai said...

Hahahahahahahah!

Ambik berkat seposen. Org kate, sikit2-lama2 jdk bukit. Hahahah!

azam said...

:) tak sengaja....nanti pulang balik tu....duit makcik tu

Puan Kutu said...

haha byk sgt duit meniaga makcik tu smp tersesat dlm mihun...

Ujie said...

Nasib le duit yg terrmasuk..kalaulah...

norhidana said...

heheheheh... ni baru betul2 mehun seposen ye dik.... nsb makcik tu tak terletak rm10... rezeki2

nabilah_2908 said...

nasib baik la duit..

sy pernh terkena...dalam mee ada getah..huhu

Rai said...

olos..ingatkan harga bihun tu seposen je..hehehe...

mahal kan telur zaman skang.. sampai singgit..goreng je padahal..

cheqna said...

hahahahahaha
kalau tak memang kompem pemes
nape munna tak purak2 tercekik??kalau tak glemer yu..=)

redza said...

duit goreng!!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alamak!! camne leh ada 10sen.. hehe

agaknyer..masa org bayar tu.. ada duit 10sen..terjatuh dlm bekas bihun kot... pastu makcik tu xperasan...

moon pernah gak..bg duit syiling.. tup tup..termasuk dlm bekas mknn..

Kakzakie said...

Astaghfirullah.... macam mana boleh jadi macam ni Munna. Kalau masuk paper boleh galmer warung makcik tu jadinya...

Jadi harga mee munna cuma RM 1.90 senlah sebab ada baki 10 sen masuk sekali dalam mee haha...

cIk JanNah said...

adoii buat amal betul makcik tu. rezeki tu. haha. nasib baik perasan kan. klau tak?

cIk JanNah said...

adoii buat amal betul makcik tu. rezeki tu. haha. nasib baik perasan kan. klau tak?

Rumah Kuning said...

ee kotor. duit tu entah.... takyah sambunglah ayat ni. hehehe

Anonymous said...

saman makcik 1.5 juta!!! haha

azieazah said...

Alahai... tak sengaja ler tu. Mujur ler makan sambil tengok. Kalu Kak Azie? Makan selalu sambil baca novel, hmmm harus terkunyah sekali. hehehehe

Hanis MY said...

lawak la komen lya tu... mahal eh telur skrg singgit... wuwuwu...

Mama Adam said...

Woh! Nasib baik sedar. Kira bihun singgit sembilan posen la ni kan?

KhaiRin : anies said...

bli bihun dpt duit hebat tu

Bui Junaidi said...

AYOYOOO,NGERI BILA TERKENANGKAN MCM MANA LAH AGAKNYA KALAU BETUL2 TERTELAN SYILING TU..EIII,NAUZUBILLAH

jemarisuri said...

nasib baik nampak...

aritu js ada beli nasi goreng kt petronas...@putrajaya tengah duk belek nasi tu terjumpa ladybird yg bsr tu..biasa ada kt lampu...huhu.


lepas tu terus tak beli dah...serik...

Aishah Jahirah said...

ish kalau tertelan gerenti tajuk utama paper n tv le ni...mujur nampak...

mzhany said...

huhu bersedekah secara sembunyi...hihihi tak trperasan duit jatuh yer makcik

ariana said...

sib baik sedar ye..dah tu, Moon nak bgtau kat tokey tu ke tak?supaya dia lebih berhati-hati lain kali..

Bitt (double IS) said...

owhh nasib baik tak tertelan...

msredcheesecake said...

Duit tu makcik tu punya... Kena pulangkan...hheee.. Seb baik nampak...

Kamalia said...

ekekeke..tergelak baca caption*mungkin makickk ni nak berseddekah senyap2*..tergelak saya.
nampak sedap tu bihun goreng dia..

maszull said...

assalamualaikum munna...nasib baik sedar ada duit 10 dlm mee tu kalau x kes naya je....:)

SHAHZEE said...

duit berkat tu kui3 buat tambah bajet kawin hahahaha

anisalya said...

aduhai... sabar je la. makcik tu tahu kot mun tak ckp duit nak kawin. bg senyap2 la.

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat