Thursday, February 16, 2012

Spontan Khamis - Nawaitu

Assalamualaikum =)



Niat TIDAK menghalalkan cara,

TAPI

NIAT dan CARA itu perlu SEIRING







30 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

btol3!!

cheqna said...

sama r
matlamat tak meghalalkan cara
=)

sisdee said...

sgt betul!!! contoh : klu niat nak pakai tudung kerana nak org tgk tudung kita paling cantik dan mahal...mmg salah le kan..sbb tudung adalah object kita perlukan untuk menutup aurat kita. Pakai untuk mengelak fitnah tapi klu pakai nak show off..wallahualam!!

maszull said...

assalamualaikum munna...mmg betul tu niat yg baik akan menjadi baik juga...:)

Kakzakie said...

Semua balik pada hukum, syariat dan pegangan hidup...

HeNRieTTa JoSe said...

sgt btl...


psss....ha'ah....bil terlebih bayar....

miloais milo said...

setuju beb...
tho - maish ada yg keliru dan tak faham

azam said...

:) memang betul

Munnafendy said...

betul tu, pakai biarlah kerana patuh kpd tuntutan..bkn utk menunjuk..tp ikhlas ke x ttp kena pakai, ttp kena tutup aurat... =)

sbnrnya terfikir nak tulis entri ni lepas baca pasal JOhan Ashari yg kononnya berdakwah dalam lakonan. Niat dah betul tapi berlakon peluk2 pegang2...tak betul dah tu.

Munnafendy said...

ha sama ja tuh =)

Munnafendy said...

=)

♥ p a a n i ♥ said...

contoh? hehe

ariana said...

Niat dlm hati hanya Allah yg tahu, namun cara atau penampilan luaran itu bukan ukuran..Namun ingatan utk diri..niat atau nawaitu itu biarlah ikhlas dan kerana Allah..

Tihara said...

keikhlasan hati nurani tu susah sangat nak cari..
moga Allah beri petunjuk ke jalan yang lurus..
papehal kena betulkan niat dan cara..Insya Allah :)

Amy Syaquena said...

setuju sangat..

Tea said...

berniatlah yang baik.... maka pasti halal caranya.

lieyalatif said...

suke sgt statement ni sis......byk maksud tersirat dengan kebenaranye juga....

rasp said...

betul betul betul....

CaDLyNN said...

betuila!
saya setuju! :)

Pok Amai-Amai said...

Dah byk kali dah. Semuanya nawaitu. Tapi....

Daddy Ziyyad said...

Setan mmg terror hasut manusia supaya berpaksi kpd niat, asalkan niat tercapai...sudah katanya.. :)

|| NaFiRaa || said...

betol tuh~

Cik TeN10 said...

yup ! that right =)

mas saari said...

setuju! niat tu kena betul barulah cara tu betul..

Ujie said...

yup!
tapi masih ramai yg menggunakan NIAT utk menghalalkan PERBUATAN.

Bui Junaidi said...

NIAT KENA BETUL,BARULAH CARA AKAN IKUT BETUL..*__*

wahida said...

alamak dear, tak nak pakai pop up komen ke? aku tak leh nak komen sebenarnya neh...

kena klik reply kat atas ni, baru boleh...
kalau pakai pop up lebih mesra pengguna gitu...

Just^me said...

saya setuju! =)

Cik Ina Do Do Cheng said...

setuju : )

tapi kalau niat tak baik dah dapat satu dosa : (

Puan Kutu said...

agree!

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat