Saturday, February 4, 2012

Matematik itu seronok!

Assalamualaikum =)

Ai ingat lagi, masa sekolah rendah paling benci dengan subjek Matematik sebab cikgu garang tak bertempat. Suka suki je nak panggil anak murid mangkuk!

Naik pulak sekolah menengah baru rasa betapa mudahnya Math. Sebab cikgu yang mengajar penuh kelembutan dan cuba sedaya mungkin nak terangkan pada anak murid. Selagi kita tak faham dapat tengok riak susah hati kat muka cikgu. Akhirnya PMR dapat A. Hihi..best!

Sampai masa kenal dengan Add Math, sekali lagi rasa nak terjun lombong sebab dapat cikgu yang gatal gila. Suka suki je nak pegang2 sana sini. Masa tu belum lagi trend 'kebangkitan' anak murid nak main report-report ni...so kebanyakannya mendiamkan diri. Tapi ai dengan geng-geng ada plan lain nak kenakan cikgu gatal ni, tapi tu lain kali ai cerita =P

Tetiba imbas balik kenangan belajar Matematik masa sekolah, ni pasal baru lepas buat test kat bawah ni amik dari FB. Try lah! Matematik itu awesome! Haha!


*yang ni ai suka, tapi menyampah kat soalan teka-teki yang hilang seringgit tu. Menyusahkan matematik! =D (boleh baca kat entry tea)

22 comments:

kakcik said...

Hari2 mengira, sampai mak pun dah malas nak buat kira2. :)

❖ Cik Ana ❖ said...

Yeahh dah dapat buat hehe

QueeN TerataI said...

matematik.. kdg2 suka.. kdg2 x suka.. hehehehe kena kalau matematik tambahan.. pening...

Cik TeN10 said...

ahaa.. dulu masa form 4 suka sgt belajar Add Math sbb cikgu tu ajar best sng nk faham.. rsanya cara cikgu mengajar sedikit sebanyak memberi kesan yg tggi jugak kpd pelajar.. kl cikgu tu ikhlas nk smpaikan ilmu kpd murid2nya insyaAllah sng faham.. :)

yana lyana said...

mathematics is the best subject ever!
:)

Bui Junaidi said...

UISHHH..KAK BUI DULU MASA SEKOLAH PALING BENGAP MATEMATIK..HAHAHAHA..TAK SUKA NOMBOR2 NI,LEH BUAT KEPARAK KU JADI PENING

nur chahaya abadiey said...

owh..matematik..xsuka matematik tp kene kira2 jgk..aishh.. :(

farah hanim said...

jujur
tak suke math
hehee
tp bile dpt solve soalan math tu
rasa lega dan seronk..rasa nak bt lgi
tp bile tak dpt jd fed up
hehe

Puan Kutu said...

tak minat matematik smp msuk u br minat.haha..

mas saari said...

samalah dengan akak, memang tak suka math! tapi tak sangka masa SPM boleh dapat 5...heheheee

gigiAriEma said...

gg suka sgt dgn math. sblum dpt stdy cvil engnrg ni tringin sgt nk msuk apply cikgu math. huah3. x kesampaian lag.

padlie said...

Math is my life.. Hidup programmer bergelumang ngan aritmetik dan logik..

Prinsip math yg dia untuk dapat usia tu mmg menarik...

Rasanya no 2 tu leh darab dengan mana2 nombor genap. sebab proses pengembangan dan penghapusan berlaku di no 3, 4, 6 dan 7..

Tihara said...

wow hari ni study maths kat sini..hee :)

Deru Ombak said...

Hehehhe..
Mun... I got it... Berjaya sudah. Tepat. :)

FasiHaH SupiaN said...

sy memang kipassusahmati dengan subject maths!hehe

Ujie said...

subjek yg rasa susah amat..
tapi alhamdulillah dpt 3 masa SPM..tak sangka tau!

CaDLyNN said...

suke sgt math sbb cikgu pulak naik menyampah dgn lin sbb asyik kacau die..ahaha

アヌムちゃん said...

mcm menarik nih.hihi

Arra Ahmad said...

paling suka math..:)

era kecik said...

eh, betul lar.. hehe :D

:: math memang best.. hehe .. era suka sesangat math ni :D

Rtp Farra Arisha said...

math is sometimes best! hehehe but i do love the most is science! love to investigate than hitung2...:)

Lya Colours said...

cool !!!

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat