Friday, February 10, 2012

Malam Jumaat

Assalamualaikum =)

Malam tadi lepaking dengan kawan-kawan office lama, masa ai bekerja dalam bidang telekomunikasi dulu. Lama sangat dah tak jumpa, dekat 2 tahun, padahal masing-masing kat area Puchong je, tak jauh pun. Sibuk mungkin. Kitorang lepak kat Restaurant Mak Long, berdekatan dengan simpang Masjid Puchong-Balai Polis PJ.

Menu malam tadi =)

Seronok, imbas balik kenangan sama-sama pergi site survey, naik skylift cari coverage, panjat bangunan, panjat safety ladder,  keluar masuk hutan cari pencawang, panjat menara...terguling atas bumbung, terbongkang sana sini...haha kelakar! Siapa sangka team kitorang yang semua perempuan buat kerja-kerja macam tu? Rindunya......

Paling best tiap kali kitorang kat atas bumbung @ skylift, mesti ada terpacak uncle-uncle, pakcik makcik yang melangut tengok kitorang buat kerja. Kekadang segan, kekadang bangga pun ada.....nasib mak ai tak pernah tengok je, kalau tak lama dah dia suruh berenti! Haha!

Sekarang semua dah bawak haluan masing-masing. Sorang kerja kastam, ai masuk interior design dan yang lain masih lagi dalam telco. Ai pun pelik macam mana boleh terbabas buat ID, padahal tak banyak yang boleh belajar pun. Duduk menung je kat opis dan blog blog blog.......

Rindu nak masuk telco balik. Rindu semua kawan-kawan powerpuff girl. =D


31 comments:

ariana said...

mmg seronok jumpa kengkawan lama kan..sate pun sedap tu..

Interior design..wah..kerjaya kreatif dan femine ni :)

Deru Ombak said...

Salam Mun..
Mengimbas kenangan lama dalam kehidupan suka & duka.
Berjumpa kawan2 lama mmg seronok.


* Mun.. Mama baru kol kengkawan nak gi makan satay esok.. Mun dah dulu eh.. Huhuhuhu

syaz@rozelt said...

sedapnye!!hihi

Bui Junaidi said...

SEDAPNYA SATEY TU..TERLIUR TENGOK..

QueeN TerataI said...

sate? sedapnyer... okla tu buat ID masih sempat nk blog.. kalo masuk telco balik xde masa lak nk berblog.. hehehe

mas saari said...

wah sedapnya satay... ini yang buat terasa nak cari satay je malam ni!

KuNanGKuNanG said...

amboi sedapnye menu..
mmg best kan kalau dapat jumpa member2 lama.macam2 nk diceritakan..

cheqna said...

kenangan itu indah =)

kakcik said...

Sate tu sedap tak? :)

shiema sufian said...

syiokkk kan dapat jumpa kawan kawan lamaaa (: sedapnyaaa (:

Tihara said...

wawh lepaking sambil makan king..sate king lak tu..best2 munna :)

Cik TeN10 said...

sedapnya kuah kacang tu !! sate ! nasi impit !! uwaaa nak jugakkkk semua tuu.. huhu

wahh.. powepuff girl la ni ekk.. =p

amirah said...

mengimbau kenangan dengan kawan lama adalah benda yang terbestest..hehe

CIK MAY said...

lama tak unite dgn kengkawan..;(

Ujie said...

a'ah la munna..apsal jauh beno bezanya..

tapi itulah rahsia Allah..

Teenager Housemaid said...

whoaa..kawan2 power puff girl! :DDD

miloais milo said...

jumpa kawan2 lama memang best
tak kira lah kawan kerja or kawan study
memang tak hengat donia menyembang kan???

nur chahaya abadiey said...

wah..seronoknye pengalamn... menarik...truja bila bce... n sate tue pon nmpk sedap..hehe

Kakzakie said...

Jangan pandang sebelah mata perempuan boleh buat itu semua kan Munna. Kakak dulu masa jadi Administrator projek pun sama, memanjat, masuk site siap pakai topi dan safety boot lagi sebab tak mahu seluar kotor. Kalau panjat tangga tu tak rasa gayat pun... tapi kalau sekarang rasanya dah tak bolehlah...

sudipVSsenduk said...

mesti susunatur rumah awak cantik sangat kan... Pernah sebilik dgn budak ID masa belajar dulu, amat2 kreatif

ct rahani said...

sedapnya satey.. nyum.. nyum..

ainnoraini said...

Satay...sedap tu..kegemaran anak kakain yg no 2.. Pantang nnpk satay nk ajer...

biela bell said...

tu la..rindu dgn kwan2 lama..bukan jauh mana,,dekat je,,tpi kerana sume bz..perjumpaan pun asyik dipostpone je..tpi klu dpt jmpe..rasa mcm jejak kasih.hihihi

maszull said...

assalamualaikum munna...wah sedapnya satay tu terasa mcm nak mkn plak tekak ni...:)

|| NaFiRaa || said...

sonokkan kalo dapat lepak ngan geng2 yang dah lama x jumpa.. mesti banyak citer nak di kongsi~

Dinas Aldi said...

Tabiklah! Wanita boleh!

Akak kalau buat keja2 yg boleh buat mak akak pengsan, memang diam2 ja, tak bleh bagitau dia, kehkeh!

Minta satay sikit :D

Cho Zila said...

mestiler banyak kenangan terindah yang terjadikan... isyh tak sangkaler... tak pernah lagi jumpa pompuan buat keje tu...
sataytu nampak sedap kat mana sebenar2nyer restoran mak longtu kat puchong atau PJ

rasp said...

bila jumpa kawan2 lama...
mmg best...
nak nak bila buka balik citer2 lama...

Eera Shera said...

seronok buat keje lasak macam tu kan

anisalya said...

time belajar benda lain time kerja buat benda lain. biasa la tu. sedap sate, nak 10 cucuk.

Puan Kutu said...

sesekali berjumpa msti byk yg disembangkan..:)

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat