Tuesday, February 14, 2012

Jangan purak-purak tak tahu!




Kerana tarikh ini lah jutaan umat Islam ditindas sampai ke hari ini.
Masih lagi nak sambut??


26 comments:

nur chahaya abadiey said...

salam..btoll2.. kdg2 sgaja mencari alasan utk menghalalkan sesuatu yg sememangnya haram..errmm..ap larh nk jd.. :(

Tea said...

valentine..? ape tu..?

Pen Biru said...

ada lagi yg masih buta hukum..

Cik TeN10 said...

Betul2.. Org yg smbut ni org yg krg kasih syg sbnrnya..ye la hari2 biasa xckup kasih syg gamaknye.. =p

cheqna said...

tiada dalam kamus hidupku dari dulu kini dan insyaallah selamanya =)

Suhami Ahmad said...

atok tak ponah sambut =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

xder otakla lau tergedik2 nak wat bnda yg mmg diharamkan utk umat Islam..

Akulah Pak Lan said...

Birthday aku dlm minggu yg sama pun aku tak pernah sambut, ini kan pulak v-day

:: Mrs.Eady :: said...

say no!

Lya Colours said...

dari terfikir nak sambut tu, baik berselawat ke atas junjungan baginda

rasp said...

masih ada lagik yg pura2 buat tak tahu .... astagfirullahallazzimm...

CaDLyNN said...

hari2 pon hari berkasih sayang :)

mizzkechique said...

xpernah amik kesah pun akan kewujudan mende tu.. hahaha

azam said...

jgn menghalalkan yang haram.....
yang haram ni biarlah ia haram.....hari lain pun boleh berkasih ' utk suami isteri dan seangkatan je....yg bercinta tak boleh

oli-go said...

yang sambut sbb masih tak sado...

lieynanilaz said...

selalunya apa yg tak boleh tulah yg selalu kita nak ikut..hehe.

mas saari said...

hari ni valentine ke? tak tahu pun..

Totie@Tomy said...

biasa budk2 muda yang jahil tentang islam banyak sambut valentine..sedarlah adik2 ku...baca lah history tentang valentine anda pasti insaf..janganlah terlalu agongkan budaya barat,..

Totie@Tomy said...

biasa budk2 muda yang jahil tentang islam banyak sambut valentine..sedarlah adik2 ku...baca lah history tentang valentine anda pasti insaf..janganlah terlalu agongkan budaya barat,..

biela bell said...

org Islam yg sambut hari valentine nie memang jahil la..

Pok Amai-Amai said...

Err...err..heheheh!

Tihara said...

haah, kadang2 terlupa 14 hb hari valentine ..ptt lah ramai cina jual bunga ros semalam.. :)

Ujie said...

ada la satu blog tu sebut..takpe sambut v.day ni asalkan suamiisteri.

yg benarnya, tetap takleh sambut sbb ia perayaan agama bg kristian.
dlm Islam..kita perlu sntiasa berkasih syg dgn semua makhluk Allah tanpa hari tertentu.

|| NaFiRaa || said...

betol2~ x payah lah nak sambut!

QueeN TerataI said...

Orang yg cetek ilmu dan pengetahuan sibuk2 nak sambut semua ni.. Tak tahu sejarah hujung pangkal sesuatu perayaan tu terus je nk follow nk sambut..

p/s: mmg x pnh sambut pun... kecuali masa zaman jahil dululah.. hehehe

Puan Kutu said...

akk tak purak2 ok..haha

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat