Monday, February 6, 2012

Jalan-jalan cari kain

Assalamualaikum =)

Ada ke yang senasib yang ai bekerja hari ni? Redha lor, walaupun jeles gila dengan family ai yang lain pergi picnic kat Teluk Batik.. Sobsobsob.... T_T

Nak cerita aktiviti Sabtu lepas, lepas balik kerja terus amik tunang dan shoot ke KL, dalam misi mencari baju nikah ai! Baju nikah tunang dah beli sebagai hantaran bertunang dulu, tinggal baju ai tak beli lagi.

Sampai je kat KL, singgah dulu kat Masjid India solat Asar lepas tu terus tuju ke bangunan Jakel. Target satu kedai ni je, malas nak jalan kedai lain..tengok muka tunang pun lotih je (atau buat-buat lotih? huhu)

Leka sangat pilih kain, ai terlupa nak snap sikit gambar buat kenangan. Banyak gila pilihan kain chiffon tone dari tingkat 1 ke tingkat 4, dari harga kain yang paling murah (dalam RM8 semeter) sampai paling mahal (dalam RM48 semeter). Kebetulan pergi masa tengah sale CNY, tamat 5hb hari Ahad...fuhhh

At the end dapat lah 4 meter setengah chiffon tone untuk baju, 4 meter silk apa nama ntah untuk lining dan 1 meter setengah untuk veil. (veil ready made kat situ dalam RM200..so decide, DIY sendiri...untuk lebih penjimatan)..total harga semua dalam RM160.



Planning nak buat baju yang simple saja, tak nak yang heavy bead @ pakai lace yang mahal-mahal tu, sebab nikah sekali je kan..lepas ni baju tu boleh di pakai lagi pergi koje ke, wedding ke...kan kan kan....

*Tema nikah gold + hitam pilihan si dia....ai ikutkan je.. :)

*Tukang jahit baju, kakak ai kat kampung... jimat lagi :)

14 comments:

Lya Colours said...

kahwin tu yang pentingnya kita nak kan berkatnya. kalau budget lebih, tak salah jugak nak meriah2 tapi jangan sampai orang cakap menunjuk2 pula. hihi ni sebab byk sgt dengar ceramah ustaz azhar. hah ada 1 tajun dia pasal kahwin ni.bagus dengar

cheqna said...

cheqna pun sedang mencari tukang jahit ni =)

Puan Kutu said...

baguslah bley jimat,dpt akk tukan jit lg..akk dulu time nikah pakai baju sewa jer.senang!haha

Prettywrite said...

lawa kain gold hitam tu..lagi simple lagi bagus kan..banyak save dah kat sini..kakak sendiri lagi tailor..tapi kalau yana kakak sendiri pun bayar..kesian juga dekat dia..hi3..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

oooo x habis lagik ekkk sale jakel ni ??? sebab my sis kawen pun beli kain kat jakel from last year kot....

biela bell said...

selagi boleh jimat..jimat! hehe

msredcheesecake said...

rajin la cik munna ni... ai pon keje nih hheee

Tihara said...

mmg sangat jimat..wape nk bazir kan..bagus munna :)

H.J said...

pakai kain sarung tak boleh ke?hahaha

Deru Ombak said...

Salam Mun..
Mana boleh jimat...bagus tuh. Tema gold & black? Klasik.

mas saari said...

cantiklah tema black + gold..

Cik TeN10 said...

Hrga utk veil tu dh leh cover sepasang bju lngkap dr ats smpai bwh.. DIY mmg menjimatkan !! ;p

Rumah Kuning said...

bagus...bagus. jgn membazir

anisalya said...

akak dulu pilih kain sepasang dgn husben. konon nak kaler purpler. bila tgk je kain2 pasang yang berlambak tu terus tertukar theme kaler. camno? nasib baik hantaran tak buat lg. hehehe... tp seronok tgk kain yg byk2 tu kan?

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat