Wednesday, February 15, 2012

Anniversary la sangat!

Assalamualaikum =)


"B lupa er."

"Lupe ape yg?"

"Hari ni hari apa?"

"Hari Rabu la yg"

"Tarikh :( "

"15 Feb"

"tak ingat la tu"

Ape namenye yg?"


Senyap. Dah malas nak jawab. Sampai hati dia lupa. Hp pulak berbunyi.....


"apa bendanya yg?"

"tak de apa lah. Segan nak cakap nanti b kata syg poyo."

"alahai...cakap la..."

"takde la...tahun lepas..kan hari ni hari pertama kita pergi cari barang tunang....."

"so? nak kena celebrate ke?"


Nangis! 

Itu la, orang lain nak sambut anniversary, kau pun nak sambut jugak. Tapi orang lain ada tarikh, kau hado? Kitorang tak pernah declare bercinta bila, masa, dimana.. Kenal dalam sebulan, tup tup dia ajak bertunang. Bila kenal pun tak ingat (siapa sangka kami akan kahwin? kalau tau awal2 dah rekod segala benda)

Dah tu, bila ntah tarikh special kitorang? Hado. Kalau diikutkan, dia ajak bertunang semalam (tahun lepas), tapi nak wish kang kata kita nak selebret vday pulak.


Tunggu la tarikh nikah nanti.


Tak ingat....siap.


(haha...geli pulak baca entry ni balik....anniversary la sangat.. =D )

29 comments:

Kakzakie said...

Jangan kecik hati Munna. Hubby kakak bab tarikh tu langsung tak ada dlm kepala sejak dari mula menikah... Anak-anak yg selalu mengingatkan dia. Kakak jenis tak kisah juga... Jadi kalau ada sambutan tu biasanya kerana anak-anaklah yg berkehendak...

Munnafendy said...

mulanya tadi terasa tapi fikir balik macam kelakar pun ada =D

lelaki mmg mcm tu kan?

miloais milo said...

kalo di korea - budaya anak2 muda - they all ada celebrate - 100 days as a couple.... kira anniversary hari ke 100 lah...
selalu tengok dalam drama or variety show depa...

Mak Wardah said...

Happy Anniversary

mzhany said...

sama mcm hany gak, tak pernah declare bile brcinta bagai, sbb mz hany tak suke declare ke ape, siap ty perlu ker nak declare, brcinta biar la kite yg tahu huhuhu...

Deru Ombak said...

Heheh

Mun.. Mun..

Lelaki mmg ramai yang tak sensitive la sayang ...
Tapi tak bermakna dia tak sayang ok... :p

Miss Nadya said...

kenal sebulan terus tunang..ala..syoknyer..nak kawen jugak..:)

Dinas Aldi said...

Takpa, yg penting dia sayang habes degree kat Munna & ajak Munna bertunang tu haa, tarikh2 tu dia tak ingat, takpalah, maafkanlah dia Munna :)

NzA said...

lepas nikah nnti jgn lupa tarikh anniversry tu..smbut puas2.....

|| NaFiRaa || said...

hehehehe... lepas nih kena selalu bg hint kat dia.. asal date pape nak tiba.. trus bagi hint..kekekeke

wahida said...

kahkah...klakar pun ada ko neh...

yg penting dia ingat tarikh nikah, tarikh lahir ko dan anak2 pun dah cukup...yg lain2 dia tak yah ingat pun tak pe...jgn expect dia boleh ingat semua tarikh sbb lelaki tak mcm pompuan tau!! so, lepas ni kalau dia tak ingat jgn sentap lak...hehe...

era kecik said...

happy anniversary kak muna :)

~Sweet Honesty~ said...

haha..kena buat NOTIS BOARD kat umah pasne(^_^)

Hanim Irsyad said...

hehe. happy anniversary dear :)

Yumida said...

xpe...yg penting si cik abg olwes ingat munna kt hati dia...so bila sm2 lunch kira celebrate la tu....

Dell said...

haha . terbaik ! suke baca dialog2 nieh !

cheqna said...

hahahahaha
sabo jela =)

biela bell said...

erk..wanita memang macam nie biasanya..tarikh2 mcm tu mmg penting..baru romantikk..hehehe

Tea said...

Anniversary mula kenal,anniversary mula rgk wayang, mcm2 adaaa

Dee said...

serius..dee pun tak ingat bila kenal, bila declare, bila tunang..yg ingat pun tarikh nikah je..tp alhamdulillah suami dee ingat tarikh nikah kami :)

mas saari said...

takpe, nanti dah nikah mesti ingat tarikh tu!

missSenget said...

yg penting dia sayang anda..!

Suhami Ahmad said...

atok nan hado....huk huk =P

♥ p a a n i ♥ said...

sweet jeee!! hohohoho! perempuan mmg ingt details2 niii kan ;p

gadisBunga said...

tapi betul jugak. mana kite nak tau itu jodoh kite ye tak? kalau tau mesti kite jot down semua tarikh. heheh!

CIK MAY said...

haha..aku pun takde date anniversary..dari dulu die suke sgt maen paham2 kan aje...so, tak penah celebrate pape..mase die ajk kapel dulu pun mcm tak ingt tarikh.sbb dah lama die ajk declare..tapi beli cincin tunang bulan 4 tahun lepas..tu je la ingt..hehe..klu nak ingt date tu, kene tengok resit cincin..mungkin anniversary kawen je la kot?

Bui Junaidi said...

MMG TERASA LUCU TAWW..HEHE

KAK BUI ANNIVERSARY KAWEN WAJIB SAMBUT,WPUN SEDERHANA SBB TARIKH ITULAH YG MENYATUKAN 2 HATI MENJADI 1..TARIKH DIMANA KAK BUI SAH MENJADI ISTERI DIA..CEWAHHHH

Anonymous said...

sori syg,mmg btul2 xigt...insyaALLAH tarikh nikah b cmfrm igt...hehe

Puan Kutu said...

akk dulu sblom kawen igt gak trikh declare.tiap2 bulan wish.muahaha..

pas kawen cuma igt tarikh besday n nikah ja..hoho

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat