Friday, January 20, 2012

Tempahan Pomander Ball pertama =)

Assalamualaikum =)

Selamat hari Jumaat semua. Hari ni ai happy sikit sebab hari ni last kerja! Yela, korang biasa la last hari Jumaat kan, ai Sabtu pun still kerja lagi...apo nak buek....so excited lebih la. Hihi.. :p

Hari tu ai ada buat pomander ball pakai bunga tisu, saja je suka-suka. Buat untuk letak dalam kereta ai dan kereta tunang. Nak tengok macam mana rupanya ada kat entry DIY Pomander Ball ni tau. 

Sejak letak menda alah ni dalam kereta, ramai jugak yang menegur, 'beli kat mana?' 'berapa harga?' 'rajinnya mengait' dan macam-macam lagi la. Mungkin sebab warna yang terang, jadi dia 'mencolok' mata sikit especially budak-budak. (errr mak bapak budak pun =P)

Dan ehem ^_^ ...ini tempahan pertama Pomander Ball by Munnafendy.com. Eceh! Ditempah oleh kawan sekerja enche Fendy nama Toriq (encem tau, single lagi...hihi..). Lama dah dia tempah, tapi masa nak membuatnya tu tak berapa nak banyak, proses tu jadi lambat.sikit. 



Toriq nak pomander color maroon. Gigih jugak ai mencari highlighter color maroon, biasanya merah dan pink je. So ai beli pen marker color merah, nampak la rupa maroon sikit kot =.=*



Sedia digantung. =)

45 comments:

Rumah Kuning said...

rajinnya dia....tabik spring. hehehe

Lya Colours said...

comel !!

nur anis said...

cantiknya..dah tengok tutorial dah..hehe..boleh la nak cuba buat lepas ni..:)

miloais milo said...

comel2 tau mende alah ni...
rajin lah uols - tangan berseni...

Deru Ombak said...

cantik la Mun...

orang sabar jerk yang boleh buat keje keje ginih... keep it up young lady...

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntiknya..mmg kretip..

Cik Ecah said...

alahai...kalau gantung2 kat bilik wawen ni cantikknyeerr hehehhe

Kakcik Seroja said...

Rajinnya Munna...

Mak kalau kerja2 kreatif cenggitu, memang kerastangan la jawabnya. :)

cheqna said...

wah rajinnya...kak..buat untuk majlis cheqna la...=)

Anak Wak Mail said...

comelnya,,pandainya buat,,!

CaDLyNN said...

alamak! cantiknyeeee...nak order jugak boleh? :p

❖ Cik Ana ❖ said...

Comeii ah mende nie ! hehe perlukan kesabaran kan akak buat mende nie :D

gigiAriEma said...

santekknyee! klw kaler trqoise msti cntik kn. ngee :)

Rai said...

pengsan nak buat...

CIK MAY said...

muna.....nak jugak..;) aku tempah kat ko blh...

Ungu Violet said...

cantiknyee...pandai buat..:)

Tihara said...

memang cantik..tabik springg la kat munna :)

Ujie said...

huh..diriku tiada kerajinan begini.
munna mmg rajin & sabar!

mizzkechique said...

cantek sgt.. nk sekuntum buley??

maszmadi said...

sweet.....

Akulah Pak Lan said...

Dah buleh bukak blogshop. SEKIAN!

Eera Shera said...

pandainye kak mun buat..comel2..tangan sy keras, x kreatif hii

Mak Usu said...

wah..cantiknya... kreatif la akak... huhu.. Perlu kesabaran ni nak buat...

mas saari said...

cantik! kalau akak memang malaslah nak buat benda rumit camni..

QueeN TerataI said...

sempat lg org nak kawin ni buat tempahan org yer... cmtu Queen pun nak!!!

Amni said...

serius cantik sis.. berapa sia jual?

nabilah_2908 said...

comelnya...

tp nak buat rumit juga kan..lagi2 bab mewarna..huhu..

bape harga satu ni..? :)

Bui Junaidi said...

SANGAT CANTIK..JELES BETUL DGN ORG YG ADER TANGAN MEJIK MCM NI..HUHU

rasp said...

rajin and kreatip nye awak ye :)

Tea said...

Cantekk wehhhh.. Pandainyee munna

Dinas Aldi said...

Cantiknya! Kreatif sungguh Munna :)

ainnoraini said...

buat pun cantik kalau ada bakatkann..lain mcm kakain ni..keras tangan memanjang jer tak jadi kalau buat tuuu...

Cik TeN10 said...

wahh cantiknya !! ni kalau buat hiasan time wedding pun cantik gak ni.. ni yg buat cikten rasa nk try buat jugak ni.. bantal tisu kt toilet sudahhh.. hahahaha :p

maroon + putih tu seriusly combination yg terbaik i like it !! tahniah2.. :))

teha said...

comel nyee bnde alah tu !

anisalya said...

cantik2. tapi saya ni nak membuatnya susah jugak. ramai tukang nak tolong nanti.

Mama Adam said...

cantik!!!! rajin dan tekun nak membuatnya ek...

teratai said...

nampak spt susah je nak buat! cantiklah,memang sesuai sangat2 gantung dlm kereta:)

A'ishah Kamaludin said...

wahh comel.. follow sini!

insan_marhaen said...

cantik yer kalau gantung kat kereta. tapi kereta orang pink ler (perempuan).

Daddylicious said...

kreatip dan rajin sekali...

L said...

kreatifnyer akak.. huuu

jom renung2 sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

::Miss Hearty:: said...

shantekk ! :)

aizamia3 said...

tadaa.. cantik.. ;)

Anonymous said...

hi!!!

syaz@rozelt said...

chanteqnye..guna highlighter je??..bgos la..

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat