Thursday, January 19, 2012

Spontan Khamis - Rezeki bawah bumi

Assalamualaikum =)

Suka sangat dengan status FB Gh Syukri (owner PakarHowTo)


  • Rezeki atas dunia Allah dah janjikan @ uruskan untuk kita, tapi rezeki bawah bumi (alam barzakh) kita yang kena usahakan @ uruskan sendiri (melalui aqidah,iman,amal,ibadah...). So, jangan risau sangat pasal rezeki atas dunia ni. Sebaliknya fikir dan risaukan bekalan yang akan kita bawa ke bawah bumi sana...
    Dok pikir bos ni taknak kasi bonus ke? Angpow ke? Terkedu lepas baca status ni. Tima kasih sebab mengingatkan. =)

33 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

totally agreed sebab manusia asyik keja kat dunia jer....selamat beramal

CaDLyNN said...

ohno....terkedu jugak..tq! :)

lieynanilaz said...

spechless...

gadisBunga said...

tapi yg selalu kite rancang2, plan2, timbang2 - banyaknya yang berkait dgn rezeki dunia kan?

Rushda Adiba said...

ingat-mengingati sesama kita penting...

Kakzakie said...

Selalu terlupa mencari rezeki yg dibawah tu...

Cik TeN10 said...

betul3 !!..

eLLy said...

betul3 kita nie dok teringat pasal duniawi jerkan ..

Cikpuan rara said...

alamak.rara pon tersentap.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

terima kasih gak sebab kongsi status nie..

terkadang leka dan lalai dengan urusan duniawi..huhu

Izan Ishak said...

kak izan setuju... kita manusia yg sentiasa leka n lupa. mekasih atas entry ni ye..

Rumah Kuning said...

Byk yg terlupa? terkedu kejap.

Mak Usu said...

Dua2 rezeki kena kita imbangkn...huhuhu

Anak Wak Mail said...

tu la,,kak atas dunia ni,,ramai boleh tolong,,kak bawah nanti??

Papa Mifz said...

tu la tgk kat FB sikit2 status pasal bonus...bosan...

suri solehah said...

betulkan..kadang tak berapa nk ingat pasal kat bawah nanti..huhu.pelu muhasabah

♥ p a a n i ♥ said...

agreed :)

Dinas Aldi said...

Akak pun terkedu..

Terima kasih kerana berkongsi, dik :)

jemarisuri said...

alamak..teringat tentang diri sendiri..hihi

Mama Adam said...

Betul..... Huuuu... Terkedu

Daddylicious said...

atas bawah kita wajip usaha jua...itu yang disuruh...

cheqna said...

thanks 4 sharing this dear =)

Bui Junaidi said...

HA,AH LAH..HUHU..KENAPALAH FIKIRAN KITA NI ASYIK INGAT REZEKI DUNIA JER..ADUHAIIII..

Puan Kutu said...

dua2 rezeki kena carik kot..tp byk yg alpa dengan rezeki kt bawah tu.:)

teratai said...

bekalan rezeki bawah bumi masih x cukup!kena buat persediaan lagi nih...!

ariana said...

Dua dua kita kena usaha utk dapatkan..cuma kdg kita dok kejar yg satu tu, lupa yg satu lg..huhu

aizu's life said...

balas kunjungan =)
-seimbangkn kedua2 rzki yg ada-

Deru Ombak said...

Terimakasih Tuhan...

Syira Rara said...

nice entri..sy baru follow blog awak..kalau x kisah singgah la blog saya dan kalau sudi, follow..hehe blh share cerita (^_^)

Suhami Ahmad said...

stuju...atok pun terkedu...

mas saari said...

terkedu jugak bila baca! huhuhuuu
terima kasih atas ingatan..

Lya Colours said...

terkedu juga. tapi bonus dan angpau pon dah dapat. hihi takpe simpan kawen. wiwiwiiwwii

anisalya said...

betul tu. selalu jugak terfikir kalau mati ni banyak sgt ke amalan aku. huhuhu...

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat