Monday, January 30, 2012

Gadis Cuci

Assalamualaikum =)

Wuhuuuu!!! Hari ni hari pertama masuk ofis. Selalunya Isnin lemau je nak kerja tapi hari ni hati berbunga-bunga  walaupun mengantuk gile layan game Arsenal malam tadi. Berbaloi jugak bersengkang mata, Arsenal menang 3-2! Ai hepi jugak sebab dapat bermesra-mesra dengan uolls...rindu sangat dah ni..hihi... Jap lagi ai jalan gi blog korang ye! Lagi sekali hepi sebab masuk opis ada ang pow berderet atas meja! Yeay!

Hari ni ai nak cerita pasal pe'el anak buah ai sorang kat kampung, ai buat entry ni masa kat kampung tapi tak sempat nak publish. Paham je la internet cap siput sedut kan. 

Masa ai baru je sampai kampung, orang pertama yang tegur keadaan kereta adalah dia si kecik yang umur 2 tahun tu. (ai tau tokwan dia yang ajar sebenarnya)

"eta ashuu otoq! Jom ashuh eta?" ---> "kereta acu kotor! Jom basuh kereta?"

ya2 acu baru balik dari bendang =.=*

Budak-budak kalau tak excited jumpa air ape lah maknanya jadi budak-budak kan? Sama la macam die ni.

hoho berkilat kau! =D

dan esoknya,


basuh keta ibu pulak!

Dan ganjarannya.....

ashuuu...nak ain enggi birds?? Hola.....

Budak-budak sekarang.........

28 comments:

CaDLyNN said...

eh..kete kite samela...tp lin punye dah agak hancur..kemek sane sini..hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aiyoyoyo manya comey la
cian kecik2 dh jadik buruh kanak2 ngeee gurau jer ek...my son if blk mesia gituew gak...nk tlg gak...but main air yg lebey ngeeee

mas saari said...

budak2 kalau ajak basuh kereta memang suka, sama cam anak2 akak! tapi main air je lebih...heheheee

Kakzakie said...

Masa kecik rajin tolong cuci dah besar kelak... Ucu kena cuci sendiri...

munna said...

alahai rajinnya... anak kak munna pun time basuh kereta suka sgt join sekali tapi bukannya nak menolong nak main air je lebih

cheqna said...

hehehehe
meh basuh kete cheqna pulok..=)

Rahmah Ram Ram said...

hikhikhik...buat kerja mesti ada upah kan? kalau tak takde semangat nak buat kerja hikhikhik :)

Tihara said...

eee..ske nye, manja je anak buah munna..bdk2 mmg ske main air kan :)

nur anis said...

rajinnya adik tu..meh tolong basuh kereta akak pulak ye..dah sebulan tak basuh ni..hehe

Cik TeN10 said...

Yg sebetul2nya rajin nk main air je tu.. Biasa la bdak2.. Ahaa budak2 skrg.. Mana men dh tuju tin segala.. Angry birds je dilayannye.. ;)

nabilah_2908 said...

hehehe..rajinnya dia....rajin sebab dapat main air... :)

azam said...

:) kena ada upah ye....hehehe

budak² memang suka main air

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. dapat save duit cuci kete.. kekeke.. untung dapat anak buah cam nih~

Deru Ombak said...

waaa... lepas puas main air, bleh main angry bird ye...

Deru Ombak said...

waaa... lepas puas main air, bleh main angry bird ye...

QueeN TerataI said...

bebudak kalau dapt main air begitulah.. x kira penat dah.. janji dpt main air.. tula diakan.. untungnya kanak2 skrg ni... minta aje.. semua dpt...

ainnoraini said...

rajinnn...anak2 kak ain mcm tu masa kecik2 dulu rajin sesangat..bila besar semua tak mau..suruh cuci kat kedai jerr...

rasp said...

sib baik komplen tapi join membasuh gak hehehehehehe...
kids mmg suka main air kan....

wahida said...

mintak tolong anak buah ko cuci keta aku lak, leh tak? hehe...

eMMe said...

ade sediakan service cuci dari umah ke umah tak dear? heeeee~

Dinas Aldi said...

Comel! Bagus dia, nak main enggi bird, sanggup basuh keta dulu, hehe. Budak2 memang suka main ayaq kan :D

Hanis MY said...

eee shomel sgt... good girl...

♥ p a a n i ♥ said...

berkilat terussss hehe..

Noraim said...

haha. so cute lah. pandai dia suh acu dia basuh kereta. hehe.

Bui Junaidi said...

LEPAS NI CAKAP KAT DIA ORG CUCI KETA AUNTIE BUI PULAK K..NNT AUNTIE BUI UPAH 10 HENGGET SORANG..HEHEHE

Puan Kutu said...

akk tak pernah basuh kereta kt rumah org kpg.,semua hantar kedai.haha..

budak2 skang mmg macam tu.aiman pun dah pandai angry bird.bkn reti sgt main pun..hihi

anisalya said...

tak apa. rajin basuh kereta ada la upahnya. suka main angry birds rupanya.

Cik Ina Do Do Cheng said...

budak-budak ngan air memang tak dapat dipisahkan lagilah kalau dapat main games : )

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat