Saturday, January 7, 2012

Bukan nak ape pun...nak berkenalan je.... =)

Assalamualaikum =)

Hari ni, ai nak mintak tolong korang sikit..bukan tolong banyak pun..sikit je. Ai suka sangat berkawan dengan korang-korang semua. Sejak akhir-akhir ni blog dah makin meriah je rasa. Heee...ke perasan sendiri? =P

Tapi kekadang confuse dengan status, ada yang terpanggil adik rupanya lebih tua. Ada yang panggil kakak rupanya muda belia. Dan ada yang mungkin baya-baya dengan mak..ai cuma takut tersalah 'cakap', iyelah cara kita bercakap dengan kengkawan sebaya tak boleh la nak samakan dengan yang lebih tua kan? 

Dan lagi confuse kalau isi entry 'selambe' dan happy2 macam baya-baya je..ai pun belasah la komen bahasakan diri 'aku' bila dah belek betul-betul, rupanya ai dah boleh panggil mak, dah boleh panggil ayah.. Minta maaf sangat, terasa diri ni kurang diajar...=.=*

Jadi, nak minta tolong kawan semua komen dan bagitau status masing-masing...boleh?

Contoh, 3 perkara ni


1) Nama yg selesa untuk dipanggil. Kekadang tengok nama kat profile Suhana, tapi dalam entry bahasakan diri Farah. Confuse! Korang panggil ai Munna boleh, Mun pun boleh. 

2) Umur. Ai akan genap 25 tahun pada bulan Julai nanti. Taknak bagitau umur pun takpa, just bagitau lebih muda @ tua dari ai. Nak tambah jantina pun ok. =D

3) Lokasi sekarang Petaling Jaya, Selangor. Asal kampung Trolak, Perak. Ni saja tambah, kot la kita dekat-dekat aje, terlanggar bahu kat mana-mana =)


*Kak Ina dodocheng tanya kat entry Langkawi Part 4, ai yang mana satu. Rupanya gambar ai kat blog memang kureng eh? Heee...nah la sekeping, kot-kot kenal kan. : ) 


Hai ! Selamat berkenalan =)

42 comments:

CaDLyNN said...

ala tomeynye mun...
pgl kite lin je :)

Tihara said...

waw lawa la muna-- panggil akak adik ek..haha..umo akk 9 thn tua gayut dari adik.. :)

Munnafendy said...

@cadlynn
Hai lin, ok panggil lin je lepas ni =)

@tihara
la yeke..ingat akak baya2 sy je..haha ok2 panggil akak k =)

kakcik said...

Panggil MAK je... anak sulung mak pun tahun ini masuk 25 tahun! :)

Dinas Aldi said...

Panggil akak Dinas, ye dik. Tahun ni dh nk masuk 40 dah akak ni :)

TiTi said...

Boleh panggil i TT je :)

Deru Ombak said...

Kalau panggil saya mama.. Rase sgt sweet.

Follow ur blog... :)

Cikpuan rara said...

hai.saye rara.25tahun jugak oktober 2011 ni.dr perak.hehehe

azam said...

:) dah lama kawan kan?

Hanis MY said...

i nak pasan muda panggil nis je ahaha... pengsan... tomeynya pemilik munnafendy.com ni... eh bday kita pun bulan julai gak weee....

si cantik sally said...

oooooo..cantek jugek cik munna kan....lam belog ado pic sipi2..

Cik Azizah said...

salam perkenalan..panggil jijah je kot..hehe baru nampak muka sebenar munnafendy.com..hikhik

Daddy Ziyyad said...

Salam kenal :)

panggil saya DZ aja, or daddyziyyad..saya dah 33 tahun..:P

Akulah Pak Lan said...

kau dengan aku kita declare hubungan kita sebagai kau dan aku ja. Nak nice lagi Hang Aku

cerita best said...

lawa sungguh entry dya hari nie hhahah...panggil kita pakjoe je

El-Janna said...

heehe saya 22 pangi janna je, dok seremban^^

kudusnya-.-"

betul. dlm gmbr mun kureng

Puan Kutu said...

hi selamat berkenalan..woo inilah muna..:)

pggil kak kutu boleh, nama betul k.muni..(lebih kurang ja nama kita)

this aug akk 28..:)

diana said...

panggil akak datin ye lepas ni..ekekekekek...

panggil je kak diana..
kalau rasa tak selesa panggil adik diana pun boleh..
muahahahah

cikbintang said...

pggl kte cikbintang je =)
kte 20 thn =)

nice to meet u sis <3

Rtp Farra Arisha said...

nice meeting you here too, sis. hehe, yap, memandangkan you're more older than me, so, it's better for me to call you sis mun. hehe, i realise sis mun satu tahun lebih muda dari kk arisha ;)

rasp said...

sememangnya susah nak tau pangkat/umur sesorang dlm alam maya nie kan....

up to u nak panggil i apa...i/u, rasp, akak, sis, ... yg pasti i'm older than u :) dok kl...

Eera Shera said...

best la kenal2 ni huhu..
rasa cam betul je sy teka gmbr kak mun (tetibe pggil kakak) smlm..ke salah haha..

panggil je shera. umo 22. uma kt beranang, selangor tp skg perantau kt tganu ;)

ps: manis la kak mun ni ^^

Cik Ina Do Do Cheng said...

tomeynya munna, ada je gambar kat blog ni, cuma tak tahu itu munna. dah comei cam tu kenapalah tak tepek dalam blog : )

|| NaFiRaa || said...

selamat berkenalan jugak.. sis tahun nih dh 29.. kalo kat alam blog nih memang dikenali ngan nafira.. tapi nama betul sis zura.. mana2 pon boleh..muehehehe

ciK LyndaWawa said...

hai kak..nak berkenalan boleh..hehehe

aimie amalina said...

heeeee
saya mang taw ni mesti akak ni
ehehe
aonggil sy adik comei jeklah
hahahahaha ;p

aimie, 24 :))

msredcheesecake said...

Msred tentu la akak.... Duk shah alam...

QueeN TerataI said...

yang pastinya u just call me sis jela eh.. name pun just called Queen.. bila dah sis confirm Queen lg tuakan.. aduyai beberapa langkah je nak masuk 30.. aiyooo dah tua ler...

ummiarissa said...

oh memang comel munna ni...dah lama tak singgah blog munna..tapi munna rajin komen entry akak...wah akak pun muda lagi tahun ni baru nak masuk 36..kih kih kih..org Kl(kuala lumpur) tapi cari makan di Kl(kuala lipis)..panggil ikut sukalah...kak ida lagi mesraaaaa.....

Teenager Housemaid said...

u r kak mun for me..hehehe

fierul said...

bole panggil sy fierul ..
kra akk la nie .. umr sy bru 21 :)

Suhami Ahmad said...

panggil atok as atok...ngee...

L said...

haha. xmau berkenalan.. ahaks!!!

Jom baca kejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

Bui Junaidi said...

OWH...BEGINI RUPA MUNNA..HEHE

KAK BUI NI UMUR 34,LEH PANGGIL KAK BUI JER..KAK BUI DR KUCHING,SARAWAK..

SELAMAT BERKENALAN..HEHEHE

Rai said...

panggil rai je..umur kita 28...tapi perasan muda..haha.. rasanya tak jauh sangat beza 3 tahun tu..so takyah la berkak kak ya..

CIK MAY said...

hai..baru pasan entry ni sbb wiken tak on9 kan..name saye may...umo saye 25..eh...dah 26 kot...jgn pgl saye akk..tak suke..hahaha

mas saari said...

baru perasan entri ni, nak jugak komen!

panggil kak mas je! nak panggil mas pun boleh, nampak mudah sikit! heheheeee
umur dah masuk 30an dah...

dok kat area Salak Tinggi, kerja kat Putrajaya!

Aishah Jahirah said...

adik la ni...saya lg tua...hehee.nama kat alam blog dulu2 cik aisha.tp dah xguna nama tu,dah rebranding jd aishah jahirah.panggil kak sha pn blh...;)

fiza said...

Baru perasan gak pasal entry nih. Maklumlah...weekdays blogger.

Owh...ini rupanya cik empunya blog, sweet ☺☺☺

Umur saya lagi byk dari munna. TApi tak perlu lah panggil kakak, fiza pon dah cukup ☺☺

Asal KL tapi skang dok kat bangi.

Irfa said...

panggil kak irfa je..umur 33 tahun ni..beday 01feb nanti ;) kalau nak buat bajet utk hadiah pun okey
asal kelantan..tapi duk n9

iMBobo said...

panggil bobo je k..ingt lagi x?dlu dah perah berkenalan kot hehehe..

umur muda 2 tahun sbb junior lah katakan..hehe

lokasi sekarang, BBB :)

www.imbobome.com

Masya said...

salam kenal dr sya jugakkk.. singgah blog awk, blh panggil sy akak jer...

dok kat selangor...

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat