Thursday, December 8, 2011

Tema majlis perkahwinan 2012

Assalamualaikum =)

Buat masa ni, cuma perkara ni saja yang bermain-main kat fikiran ai. Nak kawin pakai color apa...color apa...color apa?? Tunang ai pelik orang perempuan ni takda benda lain yang nak diserabutkan kalau bukan pasal color la, baju la, pelamin la, make up la...ntah hape-hape lagi. Of course la kan? Ni bukan 'tugas' orang lelaki nak fikir benda alah ni semua..haha

My sister suggest pakai color biru turqoise, tak berapa minat sangat tapi masih lagi dipertimbangkan. Banyak color yang betul-betul memikat hati ai sampai tak tahu nak pilih yang mana. Akak-akak, adik-adik, abang-abang boleh tolong pilihkan?


Teal Blue




Tiffany Blue


Adoreeeee gila dengan veil Elyana ni!

Tea Rose


Ingat lagi tak entry Doodle Tiffany ai ada mention pink masam? Ha ni la dia..baru ai tau nama sebenar pink masam ni adalah tea rose!


Salmon Pink


Salmon Pink pun cantik, ala-ala peach color. Tapi ai rasa confirm tunang ai reject dulu.


Canary Yellow

Ni burung kenari  kot =P

Kita biasa panggil ni kuning lembut. Baru la 'Raja Sehari' kan

Cukup. Setakat ni ai paling suka biru teal dan biru tiffany. Dua-dua suka....Erggghhh!!


Bila ai tanya enche Fendy, dia pilih macam baju Nasha Aziz kawin dengan Aqasha dalam cite apa ntah..songket maroon dengan sulam silver, untuk majlis kat umah dia. Mungkin, insyaAllah. Berjiwa tradisional rupanya tunang ai ni. Ahaks

Cantik =)

Sebelum ai abiskan entry ni, ai nak share warna yang akan menjadi pilihan pengantin @ trend baju pengantin untuk tahun 2012. Sedih ai tengok, semua kusam-kusam, masam-masam! Contoh,




*Oh, ai kawin lambat lagi. Pening memikir ni sebab ai dah nak start DIY bunga telur...start dari awal supaya tak kelam kabut. Jadi, warna bunga telur pun nak match dengan tema majlis ai nanti.

28 comments:

Citarasa Rinduan said...

kak suka warna kelabu..
lagipun tak berapa kelam dan tak berapa lembut...

kannnn

Yatie Awang said...

susah nak pilih macam ni, ikut warna pelaminlah...

red said...

cite monalisa!!! haha...aku ske kalerrr teal blue tu mun...ohshemmm...

eelobor said...

huhuhu...nak pakai kaler apa pun satu masalah gak. apa2 pun bawak berbincang & mintak pandangan.

lieyalatif said...

ish op kos...penin pale nak pikir nak macam2 bile nak kawin ni....betul tu, org pompuan lagi byk nak kene pikir...org lelaki kene pikir tang duit nak buat hantaran jek wakakaakakaka....

kite suke tiffany blue tu...sweet le kaler tuh!

♥ Elin ♥ said...

sume kaler cantikkk.....x tau nak bg pendapat ...;p

miloais said...

salmon pink tu lembut
and tiffany blue is nice

ct cucubi said...

semua pon chantek2. kalau sy, sy akan pilih ikut kesesuaian warna kulit.. maklumlah kurang cerah.. tp utk kulit cerah msk je mn2.. rasanya kalau pilih warna2 yg terlalu unik.. mungkin susah sket match dgn benda lain cth : warna hantaran, warna langsir.. warna langsir khemah.. etc.. B-) tp skrg dah byk kot..

アヌムちゃん said...

warna baju elyana tu pn cntik.heee

Saddila said...

alaa kakak . warna hijau takde dlm senarai ke ??
hijau menarik kot . ceria je .
tapi kalau takde , yellow kak :) hihi

ct N honey said...

sya suka wrna yg last tu,lain dari yg biasa pengantin selalu pakai...

aizamia3 said...

pilih warna yang boleh match dengan kulit, tak terlalu gelap, tak terlalu terang.. warna yang mampu menyerlahkan seri penganting..

kalau akak.. merah, hijau, kuning.. warna biru not in my list..

Myra Jay said...

Sama la dulu masa MJ nak kawen, pening pilih kaler baju..

Last bila p butik tengok baju mana yg berkenan (baju baru) terus jadi :-)

syaz@rozelt said...

hehe..suka kaler turqoise..mcm teal blue tu kot..syaz yg bru nak bertunang nie pon dh stat pk2 nak pkai bj tema kaler ape..hihi

p/s: buat la bunga telur kertas crepe..chanteq!

H.J said...

biru atas sekali tu

♥ aeryn ♥ said...

warna putih dan dark red cantik bagi reen.. apapun, its up to you.. warna apa pun semua cantik.. :)

diana said...

kawen tengah tahun depan ke??
betul la..
baik siap sedia awal2 kan..
tak kelam kabut nanti..
nak buat bunga telur sendiri ke?/
hebat..:p

Rai said...

suka tea rose tu..cantik padan dengan kale putih..

gadisBunga said...

saya vote for tea rose!!! *oooo..baru tau namanya tea rose. tu kaler faveret kite tau tapi selama ni kite namakan dia brownish pink. ehehehe....

Fad said...

salmon pink cantik..nanti muka nampak pinky cket

Akulah Pak Lan said...

Ikut tona kulit.haha

Selendang Merah said...

ikut keseuaian pelamin kak dulu..yg mana lebih sesuai dengan warna pelamin tu.

Cik Azizah said...

ikot kesesuaian warna kulit kita kan yunk. tapi lau jijah jijah pilih teal blue untuk muna..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..smuanya cntik!!

Gadis said...

Gadis pilih kaler biru turqoise...

mmg cantik...
then kat baju tu ada bunga kecik2 warna putih...

tu bayanagn Gadis je la..hihihi

ann said...

free makeup test utk bakal pengantin. contact 0123636304.. offer sampai end of dec jer.

Lia Irdelia said...

waaa...
nak kawin...
mesti macam2 fikirkan...
hehe..

meh baca ni..

http://www.lia-irdelia.com/2012/01/debaran-pernikahan.html

CIK MAY said...

saye pilih kuning..

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat