Tuesday, November 1, 2011

Bunga telur tisu - sweet & cheap!

Assalamualaikum =)

Masih lagi dalam proses mencari-cari idea yang menarik dan comel untuk majlis kahwin nanti. Bila tu jangan tanya, tarikhnya memang belum ada! Haha..semangat lebih ni. Yelah, aku plan bunga telur nanti nak buat sendiri (DIY) so kena la standby dari awal ye dak, lain lah kalau aku tak bekerja ada orang tanggung makan minum memang senangggg hati lah kan....hahaha..cuma sampai sekarang tak start buat lagi sebab blur lagi tak tahu nak tema color apa....complicated jugak fikir color nih... =.=*

Okeh, buat masa ni aku tertarik sangat dengan bunga telur tisu memandangkan rupanya memang cantik dan sweet, dan harganya pun murah - i mean murah buat sendiri, kalau di tempah tu aku tak pasti berapa harga.

Barang yang diperlukan (ni ape yang aku nampak je la eh)
1) Crepe paper - kat kedai craft biasanya sekeping RM0.60, boleh dapat dalam 4 kuntum bunga (tengok saiz bunga tu)
2) Riben besar & kecik
3) Lidi sate
4) Pembalut lidi sate (ntah ape nama)
5) Dawai

dan lain-lain aksesori kalau nak tambah bagi lagi berseri. Ikut korang la kan. InsyaAllah, kalau ada rezeki aku untuk buat bunga ni, dengan senang hati aku letak gambar-gambar DIY kat sini ye...sekarang nih layan je la dulu gambar-gambar bunga telur tisu yang meletop nih =) - dapat macam biasa dari google.













Sumber gambar:
1) Seni Qanasuri
2) Annurkasih Collection

23 comments:

Bui Junaidi said...

kalau dekat sarawak,mmg mahal ni..huhu

khairul akmal bin azman said...

wah2..org kreatif le wat ni
hehe
kay x kreatif lor

Eera Shera said...

rajinnya nak buat sendiri..hehe

lagenda said...

klu nak jimat dan lain dr yg lain, mmg ok la buat bunga creap nih

bujal X said...

kemain rajin nak buat sendiri~he~~

Iffah Afeefah said...

comeiii

~Sya~ said...

kreatifnya

Nadzirah K. said...

msti tgn seni ni? :)

aRa ❤ aFiq™ said...

wah.. mcm mnarik jew.. ok la wt sdri jimat ket.. hee

TiTi said...

cantik! rajin sungguh bakal pengantin ni :D

merahitujambu said...

cantiknyaaaaa

QueeN TerataI said...

wah.. cantik2..

asfira aminuddin said...

babe, u nak bwat preparation utk kawin kee? bestnya bestnya! yes, ikut keinginan u babe :)

Rai said...

cantiknya..kalau tempah mesti mahal ni..

aimie amalina said...

weeeeeeeeeeeeeeeee
tetibe nkwatutkdiri sendiri di ms akan dtg
kekekekeke

Cik Isma_iela said...

munafendy : wiiiiiiiiii.. smela kite.. isma pon wat bunge tisu je sbg bunga telur kawen nnti..

Lia Irdelia said...

terasa nak kawin lak..
tengok persiapan mcm ni..
heehe

miszatie said...

atie pun tgh DIY bunga tisu ni..:)

qanasuri said...

assalamualaikum...tu gambar2 dari blog Seni Qanasuri tu :)

Munnafendy said...

@qanasuri
ye akak,ada link tu =)

annur kaseh said...

assalamualaikum, dik...
hu3....akaknye hasil tgn pun ade. jgn lupe jengah2 koleksi terbaru di http://annurkasehcollections.blogspot.com dan FB annurkasehcollections ya... selamat mencuba...

elza said...

memg cantik.....

er da said...

Cantiklh....mesti cube buat ni....:D

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat