Wednesday, June 29, 2011

MC yang sia-sia.....

Pagi ni mood kerja tak berapa nak ada..semalam MC pergi buat eye check-up kat PPUM...mata berpinar-pinar. Pedih dan berair. Semua benda nampak dua. Kadang-kadang nampak 10. Nak tunggu appointment bulan depan terasa sangat lah lambat....pelik lah diorang ni....boleh pulak main appointment untuk rawat mata? Lain la kalau nak cuci luka ke....nak cek tulang patah ke...logik la jugak....ini belum cek lagi,ntah apa kena dengan mata aku pun tak tahu, disuruh datang bulan depan..nak tunggu kronik betul baru nak cek ke?

Sudahnya aku MC semalam hanya untuk buat appointment je. Sebesar-besar hospital tu tak kan semua doktor mata tak ada?

Ni lagi satu hal....doktor yang aku jumpa tu beria nau nak cek darah aku...katanya aku ada simptom tyroid. Tahun lepas pun aku dah pernah cek darah kat hospital yang sama. Dan doktor tu kata sel-sel tyroid tu tak aktif dan tak ada ape nak dirisaukan. So aku memang tak ada buat rawatan ape2 dan tak makan ape2 ubat.Tup-tup doktor yang baru ni kata diorang tak buat pemeriksaan menyeluruh, dan kali ni baru nak buat full check-up. Dia risau tengok mata aku yang booolat ni.

Amik result blood test 1 Julai 2011...kena MC lagi. Harap-harap sel-sel tyroid tu tak aktif dan takda kesan sampingan lain. Yang ni aku tak bape nak risau sangat sebab aku tau mata aku ni memang macam ni sejak azali......yang aku risau pandangan aku dah terhad...kepala dah pening...suhu badan pun kejap panas kejap sejuk...nak tunggu jumpa doktor bulan depan? Seksa ya amaaattt....

Esok 30hb Jun 2011 adalah penutup Munnafendy 1st GA...sempat lagi kalau sesiapa nak join..^^

amik darah kat PPUM pun kena RM64 okeh..... (=. = *)

No comments:

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat