Monday, December 20, 2010

Bas Rapid Wanita - sokong ke?

KUALA LUMPUR: Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil meminta Rangkaian Pengangkutan Integrasi Deras Sdn Bhd (RapidKL) yang menyediakan perkhidmatan bas khusus untuk wanita supaya meneruskan serta memperluaskan jaringan laluan bas dan memanjangkan waktu perkhidmatannya.
“Walaupun perkhidmatan Bas Rapid Wanita hanya dalam tempoh percubaan, wanita harus mengambil peluang ini untuk menggunakan sepenuhnya kemudahan disediakan.
“KPWKM (Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat) berharap perkhidmatan ini dapat diteruskan, diperluaskan jaringan laluan bas dan dipanjangkan waktu perkhidmatannya,” katanya dalam kenyataan semalam.

nak tahu berita lanjut korg tgk kt cni...aku cedok dr myMetro.

Flashback balik zaman aku baru nak start kerja dulu...xlama pn,lebih kurang 2 tahun lepas.

Office kt Taman Desa,btul2 kt sebelah Jalan Klang Lama yg sesak dan banyak traffic light 2. Aku g balik kerja naik bas (Rapid U68 kalau x silap)..Habis kerja kul 5.30pm tp jgn harap la dapat balik tepat2 kul 5.30pm..selagi kerja xsiap melangut la kt depan pc. OT? Kirim salam. Khidmat bakti kt company yg baru nak naik...hehe


Saturday, December 18, 2010

Cemburu Berdarah

Hari ni pagi2 aku bangun dgn hati yg tenang n senang. Mana x nya...arini keje smpai kul 1 je..haha 2pun ley hepi ke? Hee...yela dpt rilex lebih ckit. Nk wat cane kan..kje dgn company swasta kan,masa kja x mcm org2 kje kerajaan...(bila la agaknya nama aku nk sgkut ni eh?) Sementara tggu keta warm up aku g intai2 paper harini..ape yg best? Then mata ni tertarik pd Harian Metro - Cemburu Berdarah..uhh tersentap rasa hati. Ni x lain mesti perempuan jgk mangsanya...lps bg kt macha 2 RM1.50 aku pn blah...masuk gear n jalan..xsbr nk smpai ofis nk usha2 paper beli td.


Ya Allah...ini lah yg berlaku apabila mbiarkan syaitan beraja di hati. Dah xsempat nk fikir dh ape akibat yg akan berlaku nnti. X peduli dh perasaan keluarga mangsa. Yg penting hati aku puas! Puas! Aku xdapat jgn harap org lain dapat!!! Begitu kah...???

Gadisku tersayang..

Assalamualaikum..

Salam sejahtera, salam muhibah. Pertama sekali, aku nak ucapkan selamat datang ke blog Munnafendy dan sangat mengalu-alukan kerajinan korg singgah ke blog ni! Ini bermakna, korang boleh datang ke blog ini pada bila-bila masa yangg korang suka. Tiada sekatan dan tiada larangan….okess

Sebelum ni pun aku ada menulis blog jugak..tapi  ntah kt mana silapnya blog tu dah tak boleh di akses lagi...aku pun confuse kenapa jadi macam tu..then disebabkan ke'frust'an aku stop dulu n just enjoy blogwalking...ok la kan...boleh juga tambah ilmu yang dapat dicedok dari dunia maya ni walaupun sebagai silent reader..then terasa la mcm nak berkongsi kembali segala apa yang aku tahu @ baca. Saja nak berkongsi pandangan dan meluahkan pendapat..thats all.

Munna is me...
Fendy is my herooo00OOO......^^

Bukan monafendy haaa....

..Cik May..

Akulah Pak Lan

 

Copyright © 2012 Reserved to munnafendy.com Design with love by CikBulat